Νέα Αριστερά για Τέμπη: “Προσβλητική η δήλωση Μητσοτάκη -Εξόφθαλμη επιχείρηση συγκάλυψης”

 Νέα Αριστερά για Τέμπη: “Προσβλητική η δήλωση Μητσοτάκη -Εξόφθαλμη επιχείρηση συγκάλυψης”

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για «εξόφθαλμη επιχείρηση συγκάλυψης» αναφορικά με την τραγωδία στα Τέμπη, ασκεί η Νέα Αριστερά, τονίζοντας ότι η σημερινή δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη «είναι ταυτόχρονα προκλητική και βαθιά προσβλητική απέναντι στη μνήμη των 57 ανθρώπων που χάθηκαν».

Η Νέα Αριστερά αναφέρεται μάλιστα σε αποκαλύψεις για σοβαρές ελλείψεις στον Εθνικό Οργανισμό Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών, λίγες ώρες μετά τη δήλωση του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σταϊκούρα ότι και αυτός ο φορέας θα επιχειρήσει τη διερεύνηση του τραγικού δυστυχήματος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς:

«Έναν χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επιδίδεται σε μια εξόφθαλμη επιχείρηση συγκάλυψης. Αυτό άλλωστε το αντιλαμβάνεται όλη η κοινωνία.

Όπως αποκαλύπτεται σήμερα σε δημοσίευμα του ethnos.gr, ο Εθνικός Οργανισμός Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών (ΕΟΔΑΣΑΑΜ) που νομοθετήθηκε τον Ιανουάριο του 2023 παραμένει ουσιαστικά χωρίς σιδηροδρομικούς διερευνητές.

Ο πρώτος και μοναδικός σιδηροδρομικός διερευνητής μετατάχτηκε μόλις προ ολίγων ημερών χωρίς να έχει τα απαιτούμενα προσόντα και εμπειρία καθώς είναι ηλεκτρολόγος απόφοιτος Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης!

Το πόρισμα που είχε υποσχεθεί ο κύριος Σταϊκούρας φυσικά και δεν υπάρχει.

Γιατί μέχρι σήμερα δεν δρομολογήθηκε η στελέχωση του ΕΟΔΑΣΑΑΜ με σιδηροδρομικούς διερευνητές;

Το ερώτημα είναι, μάλλον, ρητορικό.

Με επιλογή της κυβερνητικής πλειοψηφίας αντί για διερεύνηση έχουμε συγκάλυψη. Με επιλογή της κυβερνητικής πλειοψηφίας αποκλείστηκαν κρίσιμοι μάρτυρες από την εξεταστική επιτροπή, με κυβερνητική επιλογή προστατεύτηκε ο κ. Καραμανλής, με την ανοχή της κυβέρνησης μπήκαν εμπόδια στην έρευνα στο πεδίο της τραγωδίας σε σημείο να αλλοιωθούν έως εξαφάνισης κρίσιμα στοιχεία.

Η σημερινή δήλωση του κυρίου Μητσοτάκη είναι υποκριτική. Είναι ταυτόχρονα προκλητική και βαθιά προσβλητική απέναντι στη μνήμη των 57 ανθρώπων που χάθηκαν. Απέναντι στις οικογένειες που θρηνούν και ζητούν απαντήσεις.

Η Νέα Αριστερά δεσμεύεται πως τίποτα δεν θα ξεχαστεί. Δεν θα επιτρέψουμε την συγκάλυψη, θα παλέψουμε με κάθε μέσο για την απόδοση της δικαιοσύνης».

Σχετικά Άρθρα