ΣΥΡΙΖΑ/ Σαρωτικές αλλαγές με τις “ευλογίες” του Παππά- “Ναι” από Γεροβασίλη εάν της προταθεί ρόλος

 ΣΥΡΙΖΑ/ Σαρωτικές αλλαγές με τις “ευλογίες” του Παππά- “Ναι” από Γεροβασίλη εάν της προταθεί ρόλος

Υπό τον έλεγχο του Νίκου Παππά θα διεξαχθούν οι σαρωτικές αλλαγές που σκοπεύει να κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης στα κομματικά όργανα, αρχής γενομένης από το προσεχές Σαββατοκύριακο που θα είναι ένα ακόμα διήμερο εσωκομματικών εντάσεων και ισορροπιών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο αναβαθμισμένος λόγω της “ενδιάμεσης” στάσης που κράτησε, μαζί με τον Σωκράτη Φάμελλο, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομίας, έχει επιρροή στο μεγαλύτερο μέρος του κομματικού μηχανισμού και της Κεντρικής Επιτροπής και θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο ως προς τις επιλογές προσώπων που θα θελήσει να κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης.

“Τίποτε δεν μπορεί να γίνει χωρίς τις ευλογίες του Παππά”, έλεγε χαριτολογώντας στο libre κορυφαίο κομματικό στέλεχος. Θεωρείται βέβαιο ότι η πρώτη κίνηση θα είναι η σύγκληση της ΚΕ με στόχο την αλλαγή της Πολιτικής Γραμματείας, στην οποία πρέπει ούτως ή άλλως να προστεθούν στελέχη ώστε να φτάσει στον προβλεπόμενο από το καταστατικό αριθμό μελών που είχε περιοριστεί στα 24 (μαζί με τους εξ οφίτσιο, τον πρόεδρο του κόμματος και του δύο γραμματείας) μετά την αποχώρηση των στελεχών που συγκρότησαν τη “Νέα Αριστερά”.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες γίνεται λόγος για συλλογική παραίτηση στην Πολιτική Γραμματεία. Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση να εκλεγεί νέα Κεντρική Επιτροπή άρα και νέα Πολιτική Γραμματεία δεν πέρασε από το συνέδριο.

Μεγάλη εκκρεμότητα είναι η ανασύνθεση του Εκτελεστικού Γραφείου όπως αποφάσισε το συνέδριο στην βάση της πρότασης Φάμελλου-Παππά. Οι πληροφορίες θέλουν την ΌΛγα Γεροβασίλη να αποδέχεται πρόταση εφόσον της γίνει και να ρίχνει το βάρος της στον προεκλογικό αγώνα μέχρι τις ευρωεκλογές. Ωστόσο θα είναι αυστηρή εάν ο Στέφανος Κασσελάκης επιδιώξει εκκαθαρίσεις για να στήσει σχήμα που θα ελέγχεται απόλυτα από τον ίδιο.

Τώρα, σύμφωνα πάντα με το MEGA αναμένεται ανασχηματισμός και στην Κοινοβουλευτική ομάδα.

Ποιοι θα είναι οι πρώτοι που μπαίνουν στο κάδρο:

  • Ράνια Σβίγκου
  • Γιώργος Βασιλειάδης

Τα δύο πρόσωπα αυτά ενώ συμπορεύτηκαν με τον κ. Κασσελακη, στο συνέδριο πήραν την θέση του Αλέξη Τσίπρα, ως εκ τούτου έχουν μπει στο στόχαστρο της ηγεσίας.

Όσον αφορά στην Κοινοβουλευτική ομάδα:

  • Ο Παύλος Πολάκης βρίσκεται σε διάσταση με την ηγεσία του κόμματος μετά την στάση του στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, και χθες τάχθηκε υπέρ της πρότασης Παππά-Φάμελου
  • Ο Γιώργος Τσίπρας που στήριξε την πρόταση και ήταν εκείνος που έθεσε θέμα ηγεσίας πριν από το συνέδριο

Επίσης πέραν των προαναφερομένων, τα πρόσωπα με τα οποία συγκρούεται ο Κασσελάκης είναι:

  • Η Όλγα Γεροβασίλη
  • Ο Διονύσης Τεμπονέρας
  • Ο Χρήστος Σπίρτζης

Σχετικά Άρθρα