Διαρκείς καιρικές εναλλαγές με νέα σύντομη κακοκαιρία από την Πέμπτη

 Διαρκείς καιρικές εναλλαγές με νέα σύντομη κακοκαιρία από την Πέμπτη

Άστατες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και σήμερα Τρίτη κυρίως τοπικές βροχές προς τα ανατολικά τμήματα της χώρας, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Στην υπόλοιπη χώρα η ηλιοφάνεια θα εναλλάσσεται με συννεφιές και δεν αποκλείεται, κατά τις μεσημεριανές ώρες, να δούμε τοπικές μπόρες σε ορεινές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού.

Πάντως οι άνεμοι επιμένουν σε νοτιάδες και η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Στην Αττική δεν αποκλείεται μέχρι και το μεσημέρι να συναντήσουμε μερικές διάσπαρτες βροχοπτώσεις. Η θερμοκρασία μέχρι 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, δεν αναμένεται κάτι το αξιόλογο. Η συννεφιά θα εναλλάσσεται με την ηλιοφάνεια και ο υδράργυρος θα αγγίξει μέχρι και τους 18 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ αύριο Τετάρτη (28/2) παραμένει η αστάθεια και θα απασχολήσει κατά βάση τα ανατολικά. Από την Πέμπτη (29/2) όμως έρχεται ένα νέο κύμα κακοκαιρίας από την Ιταλία ανάλογο με αυτό που πέρασε τα τελευταία δύο 24ωρα. Η έναρξη θα γίνει από τα δυτικά τα οποία θα χτυπηθούν και πάλι από μια γραμμή λαίλαπας, μια γραμμή καταιγίδων κατά τόπους ισχυρών. Την Παρασκευή 1 Μαρτίου, το κύμα αυτό θα ταξιδέψει προς τα ανατολικά και θα επηρεάσει σχεδόν το σύνολο της χώρας με βροχές, καταιγίδες συχνά ισχυρές. Ωστόσο, το σκηνικό θα ανατραπεί και πάλι μέχρι το Σαββατοκύριακο που τελικά ο καιρός θα βελτιωθεί, κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σχετικά Άρθρα