Μπάιντεν: “Λένε εμένα ξεχασιάρη, αλλά ο Τραμπ δε θυμάται το όνομα της γυναίκας του” (vid)

 Μπάιντεν: “Λένε εμένα ξεχασιάρη, αλλά ο Τραμπ δε θυμάται το όνομα της γυναίκας του” (vid)

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν βρήκε μια νέα άμυνα απέναντι στους ισχυρισμούς ότι είναι πολύ μεγάλος για να διεκδικήσει άλλη μια θητεία: Σε αντίθεση με τον “άλλο τύπο”. Καθώς επεκτείνει τις προσπάθειές του να καθησυχάσει τους ψηφοφόρους ότι είναι ικανός για άλλα τέσσερα χρόνια, ο κ. Μπάιντεν πήρε σειρά στα τοκ σόου, χρησιμοποιώντας μια εμφάνιση στο “Late Night With Seth Meyers” στο NBC για να πειράξει τον αντίπαλό του, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με τους δικούς του αγώνες με τη μνήμη.

Σε μια αιχμηρή συνέντευξη που προβλήθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης, ο κ. Μάγιερς προσπάθησε να βοηθήσει τον πρόεδρο να αντιμετωπίσει το θέμα της ηλικίας, το οποίο σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις αποτελεί σημαντικό μειονέκτημα στη συνείδηση των περισσότερων ψηφοφόρων. Ο κ. Μάγιερς είπε αστειευόμενος στον πρόεδρο ότι είχε αποκτήσει απόρρητες πληροφορίες που έδειχναν ότι “αυτή τη στιγμή είστε 81 ετών”.

Ο κ. Μπάιντεν συμφώνησε με το αστείο. “Ποιος σας το είπε αυτό;” ρώτησε. “Αυτό είναι απόρρητο!”

Στη συνέχεια συνέχισε να τα βάζει με τον κ. Τραμπ, ο οποίος είναι 77 ετών, για ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται να αποκαλεί τη σύζυγό του, Μελάνια Τραμπ, με άλλο όνομα. “Πρέπει να ρίξετε μια ματιά στον άλλον”, είπε ο κ. Μπάιντεν. “Είναι περίπου όσο εγώ, αλλά δεν μπορεί να θυμηθεί το όνομα της γυναίκας του”.

Γινόμενος πιο σοβαρός, ο κ. Μπάιντεν πρόσθεσε ότι οι εκλογές δεν έχουν να κάνουν με το πόσο μεγάλοι είναι οι υποψήφιοι. “Έχει να κάνει με το πόσο παλιές είναι οι ιδέες σας”, είπε. “Κοιτάξτε, αυτός είναι ένας τύπος που θέλει να μας πάει πίσω. Θέλει να μας πάει πίσω στην υπόθεση Roe v. Wade. Θέλει να μας πάει πίσω σε μια ολόκληρη σειρά θεμάτων που είναι – 50, 60 χρόνια, ήταν σταθερές αμερικανικές θέσεις”.

Ο πρόεδρος έχει βρεθεί σε θέση άμυνας σχετικά με τη μνήμη του τις τελευταίες εβδομάδες, ιδίως αφότου ένας ειδικός εισαγγελέας, σε μια έκθεση σχετικά με τον χειρισμό διαβαθμισμένων εγγράφων από τον κ. Μπάιντεν, εξήγησε ότι ένας λόγος για τον οποίο δεν θα κατηγορούσε τον κ. Μπάιντεν είναι επειδή θα φαινόταν στους ενόρκους ως ένας “καλοπροαίρετος, ηλικιωμένος άνθρωπος με κακή μνήμη”. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του με τον ειδικό εισαγγελέα, ανέφερε η έκθεση, ο κ. Μπάιντεν δεν μπορούσε να θυμηθεί βασικές ημερομηνίες της αντιπροεδρίας του ή τη χρονιά που πέθανε ο γιος του Μπο. Οι υπερασπιστές του κ. Μπάιντεν επιτέθηκαν στον ειδικό σύμβουλο επειδή το ανέφερε αυτό.

Ο κ. Τραμπ είχε επίσης πολλές στιγμές σύγχυσης τις τελευταίες εβδομάδες. Μεταξύ άλλων, μπέρδεψε την Ρεπουμπλικανή αντίπαλό του Νίκι Χέιλι με την πρώην πρόεδρο της Βουλής Νάνσι Πελόζι, ισχυρίστηκε ότι νίκησε τον Μπαράκ Ομπάμα το 2016 και όχι τη Χίλαρι Κλίντον και προειδοποίησε ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η στιγμή στην οποία αναφερόταν ο κ. Μπάιντεν ήρθε κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στο Συνέδριο Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης στο Μέριλαντ το Σαββατοκύριακο, όταν ο κ. Τραμπ επαινούσε την κ. Τραμπ και στη συνέχεια, καθώς το ακροατήριο χειροκροτούσε, είπε: “Ω, κοίτα αυτό, Μερσέντες – αυτό είναι πολύ καλό”.

Ο κ. Μάγιερς έπαιξε αυτό το κλιπ πριν βγει ο κ. Μπάιντεν στην εκπομπή, κοροϊδεύοντας τον κ. Τραμπ επειδή φαίνεται να έχει ξεχάσει το όνομα της κ. Τραμπ. Αλλά ο κ. Τραμπ απευθυνόταν στη Mercedes Schlapp, πρώην σύμβουλο του Λευκού Οίκου, της οποίας ο σύζυγος, Matt Schlapp, πρόεδρος της Αμερικανικής Συντηρητικής Ένωσης, φιλοξενεί το συνέδριο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του πρώην προέδρου, Steven Cheung. “Τα αποσπάσματα αφαιρέθηκαν από το πλαίσιο από ανειλικρινείς ανθρώπους”, δήλωσε ο κ. Τσιούνγκ.

Ακόμα, ο κ. Τραμπ έχει στο παρελθόν γράψει λάθος το όνομα της Μελάνια στο Twitter ως “Melanie”. Και κατά τη διάρκεια μιας κατάθεσης στην υπόθεση δυσφήμισης που άσκησε η E. Jean Carroll, ο κ. Trump αναγνώρισε λανθασμένα μια φωτογραφία της κ. Carroll ως Marla Maples, τη δεύτερη σύζυγό του. Οι ένορκοι διαπίστωσαν ότι ο κ. Τραμπ κακοποίησε σεξουαλικά την κα Κάρολ τη δεκαετία του 1990 και ένα ξεχωριστό δικαστήριο τον καταδίκασε να πληρώσει 83,3 εκατομμύρια δολάρια για τη δυσφήμιση της.

Ο κ. Μπάιντεν συμμετείχε στον κ. Μάγιερς για να γιορτάσει τη 10η επέτειο του late-night show, μια δεκαετία μετά την εμφάνισή του στο πρώτο επεισόδιο της εκπομπής το 2014, όταν ήταν αντιπρόεδρος. Ήταν η τέταρτη εμφάνιση του κ. Μπάιντεν σε late-night talk show από τότε που έγινε πρόεδρος. Ήταν καλεσμένος του Jimmy Fallon το 2021, του Jimmy Kimmel το 2022 και στο “The Daily Show” το 2023.

Το ακροατήριο ήταν σημαντικό για τον κ. Μπάιντεν, ο οποίος στηρίχθηκε στην ισχυρή υποστήριξη των νεότερων ψηφοφόρων για να νικήσει τον κ. Τραμπ το 2020 και τους χρειάζεται και πάλι, παρά τις έρευνες που δείχνουν απογοήτευση μεταξύ αυτής της γενιάς. Αλλά ξέφυγε όταν ρωτήθηκε για την ατζέντα του 2024. “Η ατζέντα του 2020 είναι να τελειώσουμε τη δουλειά”, είπε.

Ο κ. Μάγιερς ρώτησε τον πρόεδρο για το meme “Dark Brandon” που οι νεότεροι βοηθοί του προώθησαν στο διαδίκτυο, μια εκδοχή του προέδρου με μάτια λέιζερ που έχει σκοπό να τον κάνει να φαίνεται cool και hip. Ερωτηθείς αν του αρέσει το meme, ο κ. Μπάιντεν απάντησε: “Όχι, δυσανασχετώ με αυτό” και στη συνέχεια φόρεσε γυαλιά ηλίου Ray-Ban.

Όταν ο κ. Μάγιερς σημείωσε ότι πολλοί στην πολιτική δεξιά έχουν υιοθετήσει μια παράξενη θεωρία συνωμοσίας ότι ο ίδιος και η Τέιλορ Σουίφτ “συνεργάζονται”, ο κ. Μπάιντεν σπάει παιχνιδιάρικα: “Πού βρίσκετε αυτές τις πληροφορίες; Είναι απόρρητες. Αυτές είναι απόρρητες πληροφορίες”.

“Αλλά”, πρόσθεσε γρήγορα, “θα σας πω ότι με υποστήριξε το 2020”.

Σχετικά Άρθρα