Σε καραντίνα 3.000 επιβάτες σε κρουαζιερόπλοιο – Φόβοι για μυστηριώδη νόσο

 Σε καραντίνα 3.000 επιβάτες σε κρουαζιερόπλοιο – Φόβοι για μυστηριώδη νόσο

Σε καραντίνα βρίσκονται πάνω από 3.000 επιβαίνοντες σε νορβηγικό κρουαζιερόπλοιο στον Μαυρίκιο, εξαιτίας μιας μυστηριώδους ασθένειας, η οποία εγείρει ανησυχίες για πιθανή επιδημία χολέρας. Το γεγονός έχει σημάνει συναγερμό στις αρχές του Μαυρικίου, οι οποίες απαγόρευσαν στο «Norwegian Dawn» να ελλιμενιστεί στην πρωτεύουσα Πορτ Λουίς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Αρχές, τουλάχιστον 14 επιβάτες και ένα μέλος του πληρώματος φέρονται να πάσχουν από διάρροια και εμετούς και έχουν απομονωθεί στα δωμάτιά τους.

Το πλοίο με 2.184 επιβάτες και 1.026 μέλη του πληρώματος, κατέπλευσε την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου ανοικτά των ακτών του νησιού, αφού προηγουμένως  οι αρχές στο γειτονικό Γαλλικό νησί Ρεϊνιόν δεν το άφησαν να δέσει στο λιμάνι.

Υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας πήραν δείγματα από περίπου 15 άτομα που βρίσκονταν στο πλοίο το πρωί της Κυριακής. Τα αποτελέσματα της έρευνας αναμένονται αύριο Τρίτη. Σύμφωνα με τις αρχές, τουλάχιστον 14 επιβάτες και ένα μέλος του πληρώματος υποφέρουν από διάρροια και εμετό, οι οποίοι έχουν απομονωθεί στα δωμάτιά τους.

Η αμερικανική ναυτιλιακή εταιρεία «Norwegian Cruise Line» ανακοίνωσε ότι ένας μικρός αριθμός επιβατών του πλοίου παρουσίασε ήπια συμπτώματα στομαχικής ασθένειας κατά τη διάρκεια του δωδεκαήμερου ταξιδιού από τη Νότια Αφρική.

«Λόγω των πρόσθετων ελέγχων που απαιτούνται από τις τοπικές αρχές πριν από την είσοδο, η κυβέρνηση του Μαυρίκιου ανέβαλε την αποβίβαση για την τρέχουσα κρουαζιέρα και την επιβίβαση για την επόμενη κρουαζιέρα κατά δύο ημέρες για τις 27 Φεβρουαρίου 2024».

Σημειώνεται, ότι εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα χολέρας έχουν εντοπιστεί τους τελευταίους μήνες στη Νότια Αφρική και περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Οι Αρχές στο γαλλικό νησί Ρεϊνιόν υποψιάστηκαν ότι οι γαστρεντερικές ασθένειες στο πλοίο θα μπορούσαν να υποδεικνύουν μολύνσεις χολέρας, καθώς τα εντερικά προβλήματα είναι ένα από τα πρώτα συμπτώματα.

Σχετικά Άρθρα