Γεωργιάδης: “Bγαίνει η απόφαση για τα απογευματινά χειρουργεία τις επόμενες ημέρες”

 Γεωργιάδης: “Bγαίνει η απόφαση για τα απογευματινά χειρουργεία τις επόμενες ημέρες”

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να βγει η υπουργική απόφαση που θα ανάψει το «πράσινο φως» στις κλινικές που θέλουν να ξεκινήσουν απογευματινά χειρουργεία, στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Παράλληλα σε περίπου ενάμιση μήνα αναμένεται να ξεκινήσουν και τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία για εκείνα τα περιστατικά που είναι στη λίστα αναμονής από 4 μήνες έως και ένα χρόνο.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης σήμερα σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο: «H απόφαση για τα απογευματινά χειρουργεία βγαίνει μέσα στα επόμενα 24ωρα. H ισχύς της θα είναι από τη δημοσίευση της αποφάσεως».

Αναφορικά για τα δωρεάν χειρουργεία μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης διευκρίνισε ότι: «Τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, ξεκινάνε περίπου σε ενάμισι μήνα από σήμερα. Περιμένουμε την τελική έγκριση από το Ταμείο Ανάκαμψης, είναι καθαρά τυπική η διαδικασία. Θα πάμε ανάποδα στη λίστα, δηλαδή θα βρούμε αυτούς που έχουν τον μεγαλύτερο χρόνο αναμονής. Αυτοί που είναι σε αναμονή πάνω από χρόνο είναι περίπου 50 χιλιάδες. Αυτούς τους 50 χιλιάδες θα τους κάνουμε το χειρουργείο δωρεάν».

Υπενθυμίζεται ότι η νέα ψηφιακή πλατφόρμα της ενιαίας λίστας χειρουργείων όπου θα ενταχθούν όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις ( πρωί- απόγευμα) θα τεθεί σε δημόσια χρήση σε τρεις περίπου μήνες.

Επίσης οι τιμές στα επί πληρωμή απογευματινά ιατρεία θα κυμαίνονται από 300 έως 2.000 ευρώ.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, οι επεμβάσεις αυτές αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές Μαρτίου, θα χρεώνονται ανάλογα με το πόσο σοβαρές είναι, ενώ οι ασθενείς θα πληρώνουν:

-Για πολύ μικρή επέμβαση 300 ευρώ.

-Για μικρή 500 ευρώ, για μεσαία 900 ευρώ.

– Για μεγάλη 1.200 ευρώ,

-Για βαριά 1.600 ευρώ και για εξαιρετικά βαριά 2.000 ευρώ.

Ολόκληρη η συνέντευξη:

Σχετικά Άρθρα