Απεργία 28ης Φεβρουαρίου: Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

 Απεργία 28ης Φεβρουαρίου: Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Με στάση εργασίας θα συμμετέχουν τα λεωφορεία στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 28 Φεβρουαρίου, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμα τι θα κάνουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό.Σχετικά με το μετρό, συνήθως σε ημέρες πανελλαδικής απεργίας, κάνει στάσεις εργασίας και όχι 24ωρη απεργία προκειμένου να διευκολύνει τη μετακίνηση των διαδηλωτών. Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται μέσα στις επόμενες ώρες.

Στην απεργία μέχρι στιγμής θα συμμετέχουν, τα ταξί, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, οι τράπεζες, οι καθηγητές και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ και την απεργία της 28ης Φεβρουαρίου:

«Αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας.

Στα αστικά λεωφορεία, θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10:00 π.μ. ή αργότερα (έξοδος οχημάτων από τα αμαξοστάσια στις 8:30 π.μ.), ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 20:00.

24ωρη απεργία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας, σύμφωνα με απόφαση σωματείων εργαζομένων (Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ, Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ)».

Σχετικά Άρθρα