«Όχι» από Κασσελάκη στα σενάρια ματαίωσης των εκλογών -Έντονο παρασκήνιο με “πυροσβέστη” τον Σωκράτη Φάμελλο

 «Όχι» από Κασσελάκη στα σενάρια ματαίωσης των εκλογών -Έντονο παρασκήνιο με “πυροσβέστη” τον Σωκράτη Φάμελλο

Την ώρα που οι παρασκηνιακές διεργασίες εντείνονται μέσα και έξω από τους διαδρόμους του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ στο τραπέζι φαίνεται ότι πέφτει η πρόταση από ενδιάμεσα στελέχη μεταξύ των στρατοπέδων για την αποφυγή μιας νέας εσωκομματικής εκλογικής αναμέτρησης. Μεταξύ των στελεχών που φαίνεται ότι προκρίνουν μια τέτοια εξέλιξη είναι ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλος.

Με την κατεύθυνση να είναι το ίδιο το συνέδριο να απορρίψει την εισήγηση ή τις εισηγήσεις για εκλογές ανάδειξης προέδρου και να υιοθετήσει έναν άλλο οδικό χάρτη.

Μεταξύ των στελεχών που φαίνεται ότι προκρίνουν μια τέτοια εξέλιξη είναι ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλος. Μιλώντας Στο Κόκκινο σημείωσε πως «είμαι πολύ προβληματισμένος από τις εξελίξεις. Οι ευθύνες κατανέμονται σχεδόν παντού. Τα μέλη του κόμματος δεν έχουν ευθύνη για αυτή την εξέλιξη που υπάρχει πέρα από ένα βέρτιγκο που βλέπω πολλές φορές να εκφράζεται μία τοξικότητα στο διαδίκτυο».

«Αν μπορούσα να κάνω μία παρέμβαση μέσα από το Κόκκινο θα ήταν για να συζητήσουμε για αυτά που λένε οι θέσεις μας. Τι κόμμα θα έχουμε, πώς θα λύσουμε τα προβλήματα που είχαμε» σημείωσε και συμπλήρωσε σε άλλο σημείο: «Αν λοιπόν τώρα συζητάμε ξανά για μία πιθανή εκλογή προέδρου, λέω πιθανή γιατί και δεν είμαι σίγουρος και δεν θα ήθελα να ξαναμπλέξουμε σε αυτή την ιστορία γιατί έχουμε ευρωεκλογές μπροστά μας. Θα έπρεπε να σχεδιάσουμε τη μάχη για τα δημόσια πανεπιστήμια που είναι τις επόμενες δύο εβδομάδες και να σχεδιάσουμε και τη μάχη των ευρωεκλογών» ανέφερε.

Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε πως «σε μία μεγάλη συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες ημέρες για το αν τα μέλη αποφασίζουν ή όχι στον ΣΥΡΙΖΑ και για το αν υπάρχει επόμενη ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, και οι δύο απαντήσεις είναι το συνέδριο. Δεν υπάρχει άλλη διαδικασία στην οποία τα μέλη να αποφασίζουν για την πολιτική και τη λειτουργία του κόμματος. Απευθείας τα μέλη του κόμματος αποφασίζουν στο συνέδριο. Αν πρέπει να έχουμε μία ισχυρή δημοκρατία μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ενισχύσουμε τη λειτουργία του συνεδρίου».

Μάλιστα, αυτήν την ώρα μαζεύουν υπογραφές στελεχών που στηρίζουν το αίτημα του Σωκράτη Φάμελλου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολλοί οι βουλευτές που τον στηρίζουν. Μεταξύ αυτών και ο Νίκος Παππάς, του οποίου η ομιλία στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, νωρίς το απόγευμα, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Τις υπογραφές συγκεντρώνει ο Γιάννη Ραγκούσης. Ο Στέφανος Κασσελάκης συνομίλησε με στέλεχος του κόμματος που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή με τον κ. Ραγκούση. “Πρόεδρε θα υπογράψεις;”, τον ρώτησε το συγκεκριμένο στέλεχος, με τον κ. Κασσελάκη να απαντά: “Όχι, οι εκλογές θα γίνουν”.

Σχετικά Άρθρα