Ένα γαλλικό σχολείο στον δήμο Χαϊδαρίου

 Ένα γαλλικό σχολείο στον δήμο Χαϊδαρίου

Μια ιδιαίτερα επίσκεψη με ξεχωριστούς επισκέπτες δέχθηκε σήμερα ο δήμος Χαϊδαρίου. Μαθητές και καθηγητές σχολείου από τη γαλλική πόλη Βιλνέβ Ντ’Ασκ επισκέφτηκαν το Χαϊδάρι και το Δημαρχείο, καθώς οι δύο δήμοι είναι αδελφοποιημένοι. Τους υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Παιδείας και Πολιτισμού.

Ο κ. Σελέκος μίλησε στους μαθητές για την πόλη του Χαϊδαρίου και τους σημαντικούς ιστορικούς τόπους της, την Αρχαία Ιερά Οδός, το Ιερό Αφροδίτης, τη Μονή Δαφνίου, το Παλατάκι, αλλά και το Μπλοκ 15 στο στρατόπεδο συγκέντρωσης την περίοδο της γερμανικής κατοχής, αφού και η Βιλνέβ Ντ’Ασκ είναι επίσης μια πόλη που μαρτύρησε από τον ναζισμό την εποχή του πολέμου.

Τους δύο δήμους ενώνουν δεσμοί άνω των 25 χρόνων και έχουν αναπτυχθεί με πρωτοβουλία του χαϊδαριώτη Κώστα Τουρνάκη, ο οποίος ζει μόνιμα στη Βιλνέβ Ντ’Ασκ και μαζί με τη σύζυγό του Μαρί Τουρνάκη έχουν δημιουργήσει τον Σύλλογο Φιλίας μεταξύ των δύο πόλεων. Αυτή η φιλία έχει «σφραγιστεί» και με ταξίδια μαθητών, αθλητικών συλλόγων και ΚΑΠΗ.

Στην συνέχεια οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο Χαϊδάρι, επισκέφθηκαν το Παλατάκι, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Κτήριο Γύζη, όπου θαύμασαν τις εκπληκτικές τοιχογραφίες του.

Σχετικά Άρθρα