Κουμουνδούρου με “επίδειξη ισχύος”: Δεν ανακάλεσε την επιστολή του προς την Π.Γ ο Κασσελάκης

 Κουμουνδούρου με “επίδειξη ισχύος”: Δεν ανακάλεσε την επιστολή του προς την Π.Γ ο Κασσελάκης

Λίγες μόνο ώρες μετά το “ενωτικό” κλίμα που επισήμαιναν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και εν μέρει αποτυπωνόταν στην ανακοίνωση μετά την χθεσινή δεύτερη συνεδρίαση της ΠΓ, η Κουμουνδούρου διαψεύδει δημοσιεύματα ότι ο Στέφανος Κασσελάκης απέσυρε την επιθετική ανακοίνωση κατά των μελών του οργάνου στην πρώτη συνεδρίαση μετά την ανακοίνωση της Όλγας Γεροβασίλη. Η παρέμβαση εκλαμβάνεται ως νέα “επίδειξη ισχύος” του προέδρου του κόμματος. “Εκθέτει”, μάλιστα, τον Διονύση Τεμπονέρα, ως το μοναδικό μέλος που ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία η ανάκληση της επιστολής.

Συνέχεια στην επεισοδιακή χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν πηγές από την Κουμουνδούρου, απορρίπτοντας, όπως αναφέρουν, πως ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε πίσω την προχθεσινή επιστολή του προς τα μέλη της Π.Γ., στην οποία έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για «χίμαιρες και σενάρια συνωμοσιολογίας».

«Μόνο ένα μέλος του οργάνου ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία η ανάκληση της προχθεσινής επιστολής Κασσελάκη, κάτι που απορρίφθηκε», τονίζεται, ενώ σημειώνεται ότι «το ερωτηματολόγιο (σ.σ. το οποίο ήταν και η αφορμή για τη νέα σύγκρουση) παραμένει αναρτημένο στον iSYRIZA».

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου –προς αποκατάσταση της αλήθειας, όπως σχολίαζεται–, «το διακύβευμα της χθεσινής Π.Γ. ήταν: “Επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης προς τον pρόεδρο των μελών της Π.Γ. ή αλλιώς προσφυγή στα μέλη”».

Οπως τονίζεται, η Π.Γ. επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη και τη στήριξη στο πρόσωπο του προέδρου και το κόμμα «προχωρά ενωμένο στο Συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί στη βάση των θέσεων όπως αυτές αναπτύχθηκαν κατά τον προσυνεδριακό διάλογο».

Πηγές από την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι «μόνο ένα μέλος της Π.Γ. ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία το θέμα της ανάκλησης της επιστολής του προέδρου και απορρίφθηκε από όλους στην Π.Γ.», ενώ καταλήγουν ότι το επίμαχο ερωτηματολόγιο για την ταυτότητα, το όνομα και το λογότυπο του κόμματος που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων τις προηγούμενες μέρες παραμένει αναρτημένο στον iSYRIZA.

Σχετικά Άρθρα