Καιρός: Έρχεται διπλή ιταλική κακοκαιρία προειδοποιεί ο Μαρουσάκης

 Καιρός: Έρχεται διπλή ιταλική κακοκαιρία προειδοποιεί ο Μαρουσάκης

Ένα έντονο κύμα κακοκαιρίας έρχεται από την Ιταλία και φέρνει τα πάνω κάτω στο σκηνικό του καιρού , σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. Τα φαινόμενα θα δώσουν βροχές και καταιγίδες σε αρκετά μέρη της χώρας.

Όπως ανέφερε στην πρόγνωσή του ο κ. Μαρουσάκης, την Παρασκευή (23/2) τα φαινόμενα θα εστιάσουν κυρίως προς τα δυτικά τμήματα του ανατολικού Αιγαίου ενώ, σιγά-σιγά θα μάς προσεγγίσει ένα νέο κύμα κακοκαιρίας από την περιοχή της Ιταλίας.

Από τη μία πλευρά, το σημερινό κύμα κακοκαιρίας θα βρίσκεται σε εξασθένηση, προς τα πιο ανατολικά τμήματα του Αιγαίου Πελάγους και, από την άλλη, στα πιο δυτικά τμήματα της χώρας μας ξεκινάει και πάλι ένα νέο κύμα κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, το Σάββατο (24/2) φτάνει το κύμα κακοκαιρίας από την Ιταλία, που θα στρέψει τους ανέμους σε νοτιάδες. Στην ανατολική Ελλάδα η θερμοκρασία, ωστόσο, μπορεί να ανέβει και πάνω από τους 20 βαθμούς Κελσίου ενώ, την Κυριακή (25/2), τα φαινόμενα θα κινηθούν λίγο πιο ανατολικά και θα δώσουν βροχές και καταιγίδες σε αρκετά γεωγραφικά διαμερίσματα.

Σχετικά Άρθρα