Youtuber με θέμα το ψάρεμα ο ένας από τους δύο νεκρούς φίλους στα Σφακιά (vid)

 Youtuber με θέμα το ψάρεμα ο ένας από τους δύο νεκρούς φίλους στα Σφακιά (vid)

Θλίψη επικρατεί στα Σφακιά για τον τραγικό θάνατο των δυο ψαράδων που εντοπίστηκαν νεκροί στη θάλασσα ενώ είχαν βγει για ψάρεμα με το κανό, το μεσημέρι της Κυριακής.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του cretapost.gr, ο 44χρονος Τάσος, ο ένας εκ των δύο ψαράδων, είχε δημιουργήσει προσωπικό λογαριασμό στο youtube όπου ανέβαζε βίντεο από τις ψαριές του και περιέγραφε τις περιπέτειες του.

Έδινε πληροφορίες σε νέους και παλιούς για τεχνικές ψαρέματος, τα δολώματα που πρέπει να χρησιμοποιήσουν, τα καλάμια, αλλά και την εποχή που θα συναντήσουν συγκεκριμένα ψάρια.

Ο 44χρονος πραγματοποίησε τον περασμένο Μάιο, την τελευταία του ανάρτηση στην πλατφόρμα.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι όλα συνέβησαν προχθές το μεσημέρι, όταν οι δύο φίλοι είχαν φύγει από το Ρέθυμνο και είχαν πάει στα Σφακιά προκειμένου να ψαρέψουν με κανό. 

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του cretapost.gr, κατά τη διάρκεια του ψαρέματός τους, ενισχύθηκαν οι άνεμοι στην περιοχή με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από τα ρεύματα. Οι ίδιοι επικοινώνησαν με τις αρχές και ανέφεραν την κατάστασή τους και άμεσα ξεκίνησαν ενέργειες για τον εντοπισμό τους.

Λίγη ώρα αργότερα, η επικοινωνία μαζί τους χάθηκε με τις αρχές να παλεύουν με τον χρόνο για να τους βρουν.

Στις έρευνες συμμετείχαν drone με θερμικές κάμερες, περιπολικά και ναυαγοσωστικά σκάφη του λιμενικού, ιδιώτες, αλιευτικά και δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού.

Αρκετές ώρες αργότερα, και συγκεκριμένα σήμερα το πρωί, οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν νεκροί στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα της Γαύδου και του Πλακιά. Αρχικά εντοπίστηκε το κανό του 50χρονου Κώστα και στη συνέχεια η σορός του άνδρα, ο οποίος είχε πνιγεί. Λίγο αργότερα νεκρός εντοπίστηκε και ο 44χρονος φίλος του.

Πηγή: cretapost.gr

Σχετικά Άρθρα