Τραγωδία στα Σφακιά: 25χρονος έριχνε μπαλωθιές, έκοψε καλώδιο της ΔΕΗ κι έπαθε ηλεκτροπληξία

 Τραγωδία στα Σφακιά: 25χρονος έριχνε μπαλωθιές, έκοψε καλώδιο της ΔΕΗ κι έπαθε ηλεκτροπληξία

Στο πένθος έχουν βυθιστεί τα Σφακιά στην Κρήτη για ακόμη μια φορά από ένα επικίνδυνο έθιμο, καθώς ένας 25χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα όταν στους αρραβώνες συγγενών του έριξε μπαλωθιές και έχασε τη ζωή του από καλώδιο που κόπηκε από τις σφαίρες.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Κυριακής (14.05.2023) στην περιοχή του Φραγκοκάστελλου στα Σφακιά όταν, στο γλέντι που είχαν οργανώσει ξαδέρφια του 25χρονου για τους αρραβώνες τους, ο άτυχος νεαρός αποφάσισε να ρίξει μπαλωθιές.

Συντετριμμένος ο Δήμαρχος Σφακίων Μανούσος Χιωτάκης, μιλώντας στο newsit.gr αναφέρει ότι είναι συγγενής με την οικογένεια του αδικοχαμένου νεαρού.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ήταν μαζί με μια παρέα και γιόρταζαν καθώς αρραβωνιαζόταν κάποιο από τα ξαδέλφια του: «Εκείνοι έφευγαν και το παιδί τους αποχαιρέτησε. “Έπαιξε” δύο πυροβολισμούς αλλά για κακή του τύχη οι σφαίρες πήγαν στο καλώδιο της ΔΕΗ. Έπεσε το καλώδιο σε κάτι κλαδάκια και πήραν φωτιά. Πήγε ο Νίκος να πατήσει τα κλαδιά για να σβήσει η φωτιά. Πέταξε και νερό και πάτησε το καλώδιο με το νερό και έπαθε ηλεκτροπληξία. Κατευθείαν πέθανε το παιδί».

Λίγη ώρα πριν το τραγικό περιστατικό, ο δήμαρχος, μας αναφέρει ότι ήταν μαζί με τον άτυχο 25χρονο και ότι έγινε λίγα μέτρα από το σπίτι του. «Οι γονείς του είναι χάλια, το συμβάν έγινε 500 μέτρα από το σπίτι του. Αυτό το έθιμο έχει καταστρέψει οικογένειες» καταλήγει μιλώντας στο newsit.gr.

Σχετικά Άρθρα