H απάντηση Μαρινάκη στον Σαμαρά για τις “πιέσεις στους βουλευτές” για τα ομόφυλα ζευγάρια

 H απάντηση Μαρινάκη στον Σαμαρά για τις “πιέσεις στους βουλευτές” για τα ομόφυλα ζευγάρια

«Δεν ασκήθηκε καμία πίεση στους βουλευτές» απάντησε σήμερα ο Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας στον Αντώνη Σαμαρά και στα όσα είπε στο πλαίσιο της ομιλίας του, στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο πρώην πρωθυπουργός είχε μιλήσει για «ανεπίτρεπτες πιέσεις» που δέχθηκαν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να πεισθούν να ψηφίσουν το επίμαχο νομοσχέδιο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε σήμερα με εμφατικό τρόπο ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε.

«Δεν ασκήθηκε καμία πίεση στους βουλευτές. Δημοσίως ο Πρωθυπουργός είπε ότι δεν υπάρχει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας. Αυτό έγινε πράξη. Σε αυτές τις διήμερες ενημερωτικές συναντήσεις, που κάποιοι ειρωνεύτηκαν ως «φροντιστήρια», περισσότερο ακούστηκαν, μετά τις αρχικές εισηγήσεις, οι αντίθετες απόψεις και έγινε ένας πολύ πολιτισμένος διάλογος, όπως συνέβαινε στη συζήτηση για όλα τα υπόλοιπα νομοσχέδια και θα συνεχίσει να συμβαίνει στη ΝΔ. Γιατί η ΝΔ είναι ένα κόμμα στην πράξη δημοκρατικό και όχι στα λόγια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και πρόσθεσε: «Άρα, προφανώς, δεν ασκήθηκε καμία πίεση. Ο κάθε βουλευτής, ο καθένας και η κάθε μια στον ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισαν με βάση το τι υπαγόρευε η συνείδησή τους. Και βέβαια, από όλη αυτή τη διαδικασία, η ΝΔ εξέρχεται ενωμένη. Να τονίσουμε ότι δεν υπάρχουν βουλευτές δύο ταχυτήτων – γιατί είχε ακουστεί και αυτό – με βάση το τι ψήφισαν σε ένα συγκεκριμένο νομοσχέδιο για το οποίο δεν υπήρχε κομματική πειθαρχία. Είναι σεβαστή η κάθε τοποθέτηση του κάθε βουλευτή και της κάθε βουλευτή στο ελληνικό Κοινοβούλιο, εν προκειμένω για την Κ.Ο. της ΝΔ. Είναι σημαντικό το ότι ψηφίστηκε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Όμως, έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας για άλλα, πάρα πολύ σημαντικά νομοσχέδια, που αφορούν το σύνολο των πολιτών».

Σχετικά Άρθρα