“Βόμβα” Γεροβασίλη για το “δημοψήφισμα” Κασσελάκη με επίκληση… Τσίπρα και προειδοποίηση για “διάλυση του κόμματος”

 “Βόμβα” Γεροβασίλη για το “δημοψήφισμα” Κασσελάκη με επίκληση… Τσίπρα και προειδοποίηση για “διάλυση του κόμματος”

“Το ελάχιστο που υποχρεούμαι να πράξω μετά απ’ όλα αυτά, είναι να ζητήσω άμεσα την έκτακτη σύγκληση των καθοδηγητικών οργάνων του κόμματος, δηλαδή της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, πριν τη σύγκληση του Συνεδρίου. Πριν δηλαδή αυτό εξελιχθεί ντεφάκτο σε συνέδριο διάλυσης του κόμματος που ο Αλέξης Τσίπρας έφερε στη διακυβέρνηση του τόπου και το οποίο παρέδωσε στον διάδοχό του στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης”, αναφέρει σε δήλωση-παρέμβαση η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλεύτρια-πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Όλγα Γεροβασίλη.

Η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να θέσει σε άτυπο ηλεκτρονικό (isyriza) δημοψήφισμα θέματα που ουδέποτε έχουν απασχολήσει τα κομματικά όργανα προδίδει, κατά αρκετά κορυφαία στελέχη, τις προθέσεις του να μεταβάλει ακόμα και την πολιτική και ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος δίχως να έχει προηγηθεί ουσιαστική συζήτηση και μάλιστα πριν την διεξαγωγή του συνεδρίου που εκ των πραγμάτων μεταβάλλεται σε “πεδίο μάχης”.

Το γεγονός ότι η Όλγα Γεροβασίλη προβαίνει σε αυτή την προειδοποίηση είναι πολύ σημαντικό, καθώς αφενός πρόκειται για ένα μετριοπαθές κορυφαίο στέλεχος που προσπάθησε να κρατήσει ισορροπίες τους τελευταίους μήνες και να αποτρέψει φαινόμενα διάλυσης, αφετέρου διότι αυτή και ο Αλέκος Φλαμπουράρης ( ο οποίος εκδήλωσε δυναμικά την δυσαρέσκειά του στην τελευταία συνεδρίαση της ΠΓ -με τον πρόεδρο του κόμματος να συμμετέχει μόνο για δέκα λεπτά μέσω zoom από τις Βρυξέλλες- και αποχώρησε καταγγέλοντας φαινόμενα αυταρχισμού) είναι τα δύο στελέχη που βρίσκονται σε ανοικτή και διαρκή επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο τελευταίος σκοπεύει να παρέμβει στο συνέδριο με μία ομιλία 45 λεπτών (όπως αναφέρουν συνεργάτες του) για να δώσει το στίγμα της πορείας που πρέπει να ακολουθήσει το κόμμα προς τις ευρωεκλογές, χωρίς να κρύβει την ανησυχία του για όσα συμβαίνουν. Η περίοδος που ο ιστορικός ηγέτης του κόμματος κρατούσε αποστάσεις και έδινε πολιτικό χρόνο στον Στέφανο Κασσελάκη φαίνεται πως έχει παρέλθει και συνομιλητές του λένε πως φοβάται ένα μεγάλο πολιτικό “ατύχημα”.

Η παρέμβαση Γεροβασίλη σήμανε συναγερμό στην Κουμουνδούρου που έσπευσε να απαντήσει μέσω “πηγών” ότι δεν θα τεθούν στο συνέδριο τα ζητήματα που έθεσε ο ίδιος ο πρόεδρος ως ερωτήματα για το εσωτερικό “δημοψήφισμα”, κάτι όμως που προκαλεί απορίες.

Η δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη

Με μεγάλη έκπληξη διάβασα στον ιστότοπο του iSYRIZA την πρωτοβουλία του Προέδρου Στέφανου Κασσελάκη να ζητήσει τη γνώμη των μελών του κόμματος για θέματα που αφορούν στη δομή, στην ονομασία, στο λογότυπο, καθώς και στην πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πέντε ημέρες πριν το συνέδριο, επιλέγονται και τίθενται, εν είδει ερωτηματολογίου δημοσκόπησης, ζητήματα ταυτοτικά, που αποτελούν συνεδριακές αποφάσεις και καταστατικές θέσεις του κόμματός μας. Ζητήματα κομβικά, κρίσιμα και σημαντικά δεν τίθενται στη δημόσια σφαίρα από τη στιγμή που δεν έχουν τεθεί ούτε στις θέσεις, ούτε στον δημόσιο, αλλά ούτε και στον εσωκομματικό διάλογο των μελών του κόμματος.

Θα περίμενα, επομένως, από τον Πρόεδρο, πριν θέσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αυτά τα ταυτοτικά ερωτήματα για το κόμμα μας στα μέλη μας, να μας πει τι ακριβώς προτείνει ο ίδιος, ποια είναι δηλαδή η δική του θέση για τα παραπάνω.

Το ελάχιστο που υποχρεούμαι να πράξω μετά απ’ όλα αυτά, είναι να ζητήσω άμεσα την έκτακτη σύγκληση των καθοδηγητικών οργάνων του κόμματος, δηλαδή της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, πριν τη σύγκληση του Συνεδρίου. Πριν δηλαδή αυτό εξελιχθεί ντεφάκτο σε συνέδριο διάλυσης του κόμματος που ο Αλέξης Τσίπρας έφερε στη διακυβέρνηση του τόπου και το οποίο παρέδωσε στον διάδοχό του στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχετικά Άρθρα