Γάμος ομοφύλων/”Έχασε” το 1/3 των βουλευτών του ο Ανδρουλάκης- Αλλαγή “DNA” του ΠΑΣΟΚ που πρωταγωνίστησε σε ανάλογες μεταρρυθμίσεις;

 Γάμος ομοφύλων/”Έχασε” το 1/3 των βουλευτών του ο Ανδρουλάκης- Αλλαγή “DNA” του ΠΑΣΟΚ που πρωταγωνίστησε σε ανάλογες μεταρρυθμίσεις;

Εάν για τη Νέα Δημοκρατία που εκ παραδόσεως και ιδεολογικού DNA απευθύνεται (και) σε σκληρά συντηρητικά κοινά μπορεί να θεωρείται λογική η καταψήφιση και αποχή 51 βουλευτών (μεταξύ του και ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης και τρεις υφυπουργοί), για το ΠΑΣΟΚ το γεγονός ότι απείχαν 11 βουλευτές είναι ένα σοβαρό πολιτικό πρόβλημα. Η αριθμητική αναλογία έχει ενδιαφέρον: αποχή ή καταψήφιση από το 1/3 της Κ.Ο της για τη ΝΔ, αποχή του 1/3 των βουλευτών του και για το ΠΑΣΟΚ.

Όμως, το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που ιστορικά έχει συνδεθεί με μεγάλες μεταρρυθμίσεις του οικογενειακού δικαίου και υπέρ της ισότητας: από τον πολιτικό γάμο, την αποποινικοποίηση της μοιχείας, την ισότητα των δύο φύλων, μέχρι την σύγκρουση με την Εκκλησία για την μη αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Ως εκ τούτου μπορεί να ισχυριστεί κανείς πως οι 11 βουλευτές του βρίσκονται εκτός ιστορικού πολιτικού πλαισίου του κόμματός τους.

Τι θα κάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης γι αυτήν την “συντηρητικοποίηση” του πολιτικού προσωπικού και προφανώς και των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ; Πειθαρχικά μέτρα δεν προβλέπονται και είναι λογικό. Όμως το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επιβεβαιώνει πόσο πολιτικά ευάλωτος είναι από την κυριαρχία της Ν.Δ στο κέντρο με κατοχυρωμένα μάλιστα τα δεξιά σύνορά του.

Σχετικά Άρθρα