Τραμπ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Πούτιν

 Τραμπ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Πούτιν
💡 AI Summary by Libre

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι είχε «πολύ καλή συνομιλία» με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος επιθυμεί συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Τραμπ ανέφερε ότι θα μπορούσε να γίνει διμερής συνάντηση με τον Πούτιν και ότι ο Ζελένσκι θα μπορούσε να συμφωνήσει για ειρήνη.

Για το Ιράν, ο Αμερικανός πρόεδρος πιστεύει ότι ο πόλεμος θα τελειώσει μετά τις ενδιάμεσες εκλογές, ενώ οι ΗΠΑ θέλουν περισσότερα από συμφωνία στο πυρηνικό πρόγραμμα.

Επιπλέον, ο Τραμπ προβλέπει σημαντική πτώση στις τιμές του πετρελαίου μετά τις εκλογές και θα συζητήσει με το Ισραήλ τις κυρώσεις στους εποικισμούς.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τετάρτη ότι είχε «πολύ καλή συνομιλία» με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, επιθυμεί να υπάρξει συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

«Θέλει να κάνει μια συμφωνία και, αν ο (Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ) Ζελένσκι θέλει να κάνει μια συμφωνία, αυτό θα ήταν πολύ καλό», δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους, πριν επιβιβαστεί στο Air Force One με προορισμό το Ντάλας για το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών.

Ο Τραμπ ανέφερε ακόμη ότι θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί διμερής συνάντηση με τον Πούτιν.

Σε ό,τι αφορά το Ιράν, ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο πόλεμος με το Ιράν θα τελειώσει «αμέσως μετά» τις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο, καθώς η Τεχεράνη προσπαθεί να επηρεάσει τις εκλογές, αλλά τόνισε ότι το Ιράν δεν θα καταφέρει να αντέξει για πολύ ακόμα.

Σημείωσε ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν πολύ περισσότερα από μια συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα. Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν αναζητούν συμφωνία, αν και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων.

Ακόμη, ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι οι τιμές του πετρελαίου θα υποχωρήσουν σημαντικά μετά τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ δήλωσε επίσης ότι θα συζητήσει με το Ισραήλ τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε εποικισμούς στη Δυτική Όχθη.

Νετανιάχου: Είμαστε πολύ κοντά στην κατάρρευση του Ιράν

Σχετικά Άρθρα