Μπάιντεν για θάνατο Ναβάλνι: “Υπεύθυνος ο Πούτιν” -Κάλεσμα για “μεγαλύτερη ενότητα” στο ΝΑΤΟ

 Μπάιντεν για θάνατο Ναβάλνι: “Υπεύθυνος ο Πούτιν” -Κάλεσμα για “μεγαλύτερη ενότητα” στο ΝΑΤΟ

Τον Πούτιν “έδειξε” ως υπεύθυνο για τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, εξυμνώντας το θάρρος και την γενναιότητα Ναβάλνι που έδωσε μια αδιάκοπη μάχη ενάντια στο καθεστώς Πούτιν. Ο Τζο Μπάιντεν τόνισε «δεν εκπλήσσομαι αλλά εξοργίζομαι με την είδηση».

Ο Μπάιντεν ανέφερε ότι ο Ναβάλνι «αντιστάθηκε γενναία στη βία του καθεστώτος Πούτιν, για την οποία φυλακίστηκε, δηλητηριάστηκε, και τίποτα από αυτά δεν τον σταμάτησε». Στη συνέχεια, επαίνεσε τη γενναιότητα του Ρώσου αντιπολιτευόμενου, λέγοντας ότι «θα μπορούσε να είχε ζήσει στο εξωτερικό μετά τη δηλητηρίαση του το 2020, αλλά δεν το έκανε».

«Ήταν τόσα πολλά πράγματα που δεν είναι ο Πούτιν. Ήταν γενναίος, αφοσιωμένος και πίστευε ότι μια Ρωσία για όλους ήταν μια Ρωσία “για την οποία αξίζει να αγωνιστούμε”», πρόσθεσε σε άλλο σημείο ενώ έστειλε συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ναβάλνι λέγοντας πως «το θάρρος του δεν θα ξεχαστεί».

Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε, σύμφωνα με το BBC, για «μεγαλύτερη ενότητα» μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ, ώστε να σταθούν απέναντι στον Πούτιν, παρά τις «απεγνωσμένες προσπάθειες του Ρώσου προέδρου να εξαλείψει κάθε αντιπολίτευση».

Σχετικά Άρθρα