Αποστολάκης: “Φωτογράφισε” κυρώσεις για όσους δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

 Αποστολάκης: “Φωτογράφισε” κυρώσεις για όσους δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Κυρώσεις, τις οποίες έχει προαναγγείλει ο Στέφανος Κασσελάκης σε όσους δεν υπερψηφίσουν τον νομοσχέδιο «φωτογράφισε» ο Ευάγγελος Αποστολάκης. 

Πρώτος “υποψήφιος” είναι ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος και απείχε και εξέδωσε ανακοίνωση διαχωρίζοντας τη θέση του από την κεντρική γραμμή ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έχει και θεσμικό ρόλο ως “υπερτομεάρχης”.

Ερωτηθείς σχετικά (parapolitika fm) ο Ευ. Αποστολάκης δήλωσε επακριβώς: 

The video could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.

– Εγώ δεν μπορώ να πω τι θα κάνει ο πρόεδρος του κόμματος, θεωρώ ότι έχει κάνει κάποιες δηλώσεις πριν γίνει η ψηφοφορία, έχει πάρει κάποιες θέσεις συγκεκριμένες από εκεί και μετά μένει να δούμε τι θα κάνει, είναι δικιά του η απόφαση και των οργάνων θεωρώ ότι κάτι θα γίνει, περιμένουμε να δούμε. Θεωρώ ότι κατ’ ελάχιστο πρέπει να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει κάθε αρχηγός που λέει ότι “θα κάνω αυτό ή εκείνο”.  

Σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, σχολίασε;

“Το αποτέλεσμα έδειξε ότι η αρχική τοποθέτηση του κ. Κασσελλάκη στα θέματα αρχών και η υποστήριξη των δικαιωμάτων χωρίς παρενθέσεις ήταν μια γραμμή η οποία ακολουθήθηκε με συνέπεια και αυτό φάνηκε και το μεγαλύτερο μέρος της Βουλής συμμετέχει και συμφωνεί με αυτή τη λογική. Από εκεί και μετά οι διαφορετικές θέσεις των κομμάτων με μεγάλη έμφαση σε αυτό που συνέβη στη ΝΔ με την αποχή ή κατά είναι πολύ μεγάλο μέγεθος για το μέγεθος της ΝΔ, βέβαια και η παρέμβαση του κ.Σαμαρά ήταν σε τελείως διαφορετική γραμμή.

Θεωρώ αυτό που είπε και ο κ. Σκέρτσος ότι για κάποια πράγματα που είναι πολύ σοβαρά μπορούμε να βρούμε τρόπο να συμφωνήσουμε και οι συναινέσεις αποδεικνύεται ότι μπορεί να υπάρξουνε. Από την άλλη να σημειώσουμε ότι αν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ και αν δεν πίεζε ή αν δεν το ψήφιζε το νομοσχέδιο ενδεχομένως να μην πέρναγε.

Αυτό που πρέπει να κοιτάμε όλοι μας είναι το καλό του τόπου και να πηγαίνουμε ένα βήμα μπροστά, οι πολιτικές μας διαφορές και οι αντιπαραθέσεις όταν δεν είναι για το καλό του τόπου καλό είναι να μένουν στην άκρη. Έχουμε πολλά θέματα στα οποία πρέπει να συμφωνούμε και να προχωράμε όλοι μαζί, τα κυριότερα θέματα είναι τα θέματα της εθνικής άμυνας, των εξωτερικών και τα θέματα της Παιδείας. Σε αυτά τα θέματα όσες φορές έχουμε ομονοήσει και καταφέρει να έχουμε την ίδια άποψη μπορούμε να πάμε μπροστά. Εδώ υπάρχει ένα μεγάλο θέμα το θέμα της εθνικής στρατηγικής που θέλουμε να πάει αυτή η χώρα τι θέλουμε να κάνουμε και αυτό πρέπει να το συμφωνήσουμε όλοι”. 

Σχετικά Άρθρα