Yellowstone: Αξίζει να δείτε την σειρά του Netflix και της CosmoteTV;- Γιατί την απέρριψε το HBO- Πόσες σεζόν θα προβληθούν

 Yellowstone: Αξίζει να δείτε την σειρά του Netflix και της CosmoteTV;- Γιατί την απέρριψε το HBO- Πόσες σεζόν θα προβληθούν

Το Yellowstone είναι μια αμερικάνικη νεοδυτική τηλεοπτική σαπουνόπερα σε prime time που δημιουργήθηκε από τους Taylor Sheridan και John Linson που έκανε πρεμιέρα στις 20 Ιουνίου 2018 στο Paramount Network . Αυτόν τον καιρό προβάλλονται οι δύο πρώτες σεζόν από το Netflix και το CosmoteTV, ενώ συνολικά θα προβληθούν πέντε σεζόν. Το CosmoteTV, πάντως, έχει ήδη ανεβάσει το σύνολο της τριλογίας, δηλαδή το “1923” και το “1883” που περιγράφουν τις περιπέτειες της ίδιας οικογένειας της Μοντάνα σε προγενέστερο χρόνο.

Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι Kevin Costner , Luke Grimes , Kelly Reilly , Wes Bentley , Cole Hauser , Kelsey Asbille και Gil Birmingham . Η σειρά ακολουθεί τις συγκρούσεις κατά μήκος των κοινών συνόρων του Yellowstone Ranch, ενός μεγάλου αγροκτήματος βοοειδών, του καταφυγίου Broken Rock Indian , του Εθνικού Πάρκου Yellowstone και των κατασκευαστών γης. Η πέμπτη σεζόν θα είναι η τελευταία της και ακολουθείται από μια σειρά prequel με τίτλο 1923 . Το πρώτο μέρος της πέμπτης και τελευταίας σεζόν έκανε πρεμιέρα στις 13 Νοεμβρίου 2022, με το δεύτερο μέρος να έχει προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα στις 10 Νοεμβρίου 2024.

Το 2013, ο Σέρινταν άρχισε να δουλεύει στη σειρά, έχοντας πρόσφατα βαρεθεί να υποδυθεί και να στραφεί στο σενάριο. Έχοντας ζήσει σε αγροτικές περιοχές πολιτειών όπως το Τέξας και το Ουαϊόμινγκ, ο Σέρινταν έστησε τη σειρά στη Μοντάνα και έθεσε τα πρώτα σενάρια στο Λίβινγκστον .

Η άρνηση του HBO

Ο Σέρινταν παρουσίασε αρχικά τη σειρά στο HBO , αλλά το δίκτυο αρνήθηκε. Τον Μάιο του 2017, η Paramount Network ανακοίνωσε ότι έβαλε πράσινο φως στην πρώτη της σεναριακή σειρά, Yellowstone . Η Paramount εξέδωσε εντολή σειράς για μια πρώτη σεζόν που αποτελείται από δέκα επεισόδια. Η σειρά επρόκειτο να γραφτεί, να σκηνοθετηθεί και να εκτελεστική παραγωγή από τον Sheridan.

Μια σειρά prequel με τίτλο 1883 (2021–2022) ανακοινώθηκε μετά από μια πενταετή συμφωνία που υπέγραψε ο Sheridan με τη ViacomCBS και το MTV Entertainment Group. Η σειρά επικεντρώνεται σε μια γενιά της οικογένειας Ντάτον κατά τη διάρκεια της Παλιάς Δύσης καθώς αναλαμβάνουν το επίπονο ταξίδι σε όλη τη χώρα προτού εγκατασταθούν στη γη που θα γινόταν το Ράντσο του Γέλοουστοουν. Μια δεύτερη σειρά prequel με τίτλο 1923 (2022–σήμερα) εστιάζει σε μια παρενόχλητη γενιά της οικογένειας Dutton κατά την εποχή της Δυτικής Επέκτασης , της Απαγόρευσης και της Μεγάλης Ύφεσης . Ένα τρίτο προγραμματισμένο spin-off με τίτλο 6666 είναι επίσης υπό ανάπτυξη και εκτυλίσσεται σήμερα στο Four Sixes Ranch στο Τέξας. Ένα άλλο τέταρτο spin-off με τίτλο 1944 επιβεβαιώθηκε από την Paramount στις αρχές του 2023.

Η σειρά ακολουθεί την οικογένεια Dutton, ιδιοκτήτες του μεγαλύτερου ράντσου στη Μοντάνα, του Yellowstone Dutton Ranch, που συνήθως ονομάζεται “the Yellowstone”. Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από το οικογενειακό δράμα στο ράντσο και το γειτονικό Broken Rock Indian Reservation, το Εθνικό Πάρκο Yellowstone και τους προγραμματιστές.

H σειρά είναι αναμφίβολα εντυπωσιακή με πλούσιο καστ και ενδιαφέρουσα πλοκή, παρότι έχει χαρακτηριστικά σαπουνόπερας με πολύ… αίμα.

Σχετικά Άρθρα