Βουλή/Γάμος ομοφύλων: Άλλαξε ώρα η ομιλία Μητσοτάκη- Στη μία η τοποθέτηση του πρωθυπουργού

 Βουλή/Γάμος ομοφύλων: Άλλαξε ώρα η ομιλία Μητσοτάκη- Στη μία η τοποθέτηση του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός επρόκειτο να κλείσει τη συζήτηση στην πολομέλεια της Βουλής για τον Γάμο των ομόφυλών ζευγαριών ωστόσο οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως θα μιλήσει τελικά στη 1 μετά το μεσημέρι. Σήμερα είναι η τελευταία ήμερα της συζήτησης του σχεδίου νόμου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, στην οποία εκτός από τον πρωθυπουργό θα πάρουν το λόγο και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί. Ανάμεσα σε όσους θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος αναμένεται στις 18:00 το απόγευμα να ανέβει στο βήμα της Βουλής έτοιμος για «σκληρό ροκ».

Όπως είναι φυσικό η τοποθέτηση Σαμαρά προκαλεί ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς κανείς δεν γνωρίζει μέχρι που θέλει να το φτάσει. Αν δηλαδή η κριτική του θα περιοριστεί στο νομοσχέδιο ή θα ανοίξει και σε άλλα ζητήματα όπως για παράδειγμα τα ελληνοτουρκικά ή ακόμη και το αγροτικό.

Υπενθυμίζεται πως στις 12 Ιανουαρίου ο Αντώνης Σαμαράς είχε ασκήσει σκληρότατη κριτική στην Κυβέρνηση η οποία τότε προέκρινε την αποχή για τους διαφωνούντες. «Επί χρόνια λέμε στον ελληνικό λαό να μην απέχει και ταυτόχρονα λέμε στους βουλευτές και στους Υπουργούς να απέχουν», είχε πει από την Καλαμάτα.

Το σίγουρο είναι πως το Μαξίμου θα κληθεί να σχολιάσει τα λεγόμενα Σαμαρά, χωρίς να αποκλείεται νέο «θερμό επεισόδιο» όπως είχε συμβεί και πριν λίγες εβδομάδες όταν ο πρώην Πρωθυπουργός θεώρησε πως ο κ. Μαρινάκης του έκανε μάθημα όταν υπενθύμιζε πως ο πρώην Πρωθυπουργός είχε επιλέξει την αποχή για το σύμφωνο συμβίωσης το 2015.

Την αποχή αναμένεται να επιλέξουν περίπου 32 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εκ των οποίων 4 υφυπουργοί, με ό,τι σημαίνει αυτό για την πολιτική σταδιοδρομία τους στον επόμενο ανασχηματισμό, καθώς όπως λέει το Μαξίμου οι Υπουργοί έχουν αυξημένη ευθύνη.

Οι 4 Υφυπουργοί οι οποίοι φαίνεται να κλίνουν προς την αποχή είναι πέρα από τον Μάκη Βορίδη οι Γιάννης Μπούγας Υφ. Δικαιοσύνης, Μαρία Κεφάλα Υφ. Κοινωνικής Συνοχής και Σταύρος Κελέτσης Υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στην οδό της αποχής προσανατολίζονται μεταξύ άλλων οι Νότης Μηταράκης, Γιάννης Ανδριανός, Δημήτρης Κούβελας, Γιώργος Γεωργαντάς, Χρήστος Μπουκώρος, Γιάννης Οικονόμου, Στέλιος Πέτσας, Κώστας Κατσαφάδος, Γιάννης Καλλιάνος, Χρήστος Κέλλας, Γιάννης Τραγάκης, Θανάσης Μπούρας, Άγγελος Συρίγος, Μάνος Κόνσολας, Δημήτρης Μαρκόπουλος και Μιχάλης Λιβανός.

Τη στάση που θα κρατήσουν δεν φαίνεται να έχουν αποφασίσει κάποιοι βουλευτές όπως ο Νίκος Βλαχάκος, ο Λάκης Βασιλειάδης και Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Σχετικά Άρθρα