Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Προανήγγειλε νέα στήριξη για την ακρίβεια, ανοιχτό το ενδεχόμενο μέτρων για την Όμικρον

 Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Προανήγγειλε νέα στήριξη για την ακρίβεια, ανοιχτό το ενδεχόμενο μέτρων για την Όμικρον

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής το πρωί της Πέμπτης, 16 Δεκεμβρίου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξαγγελθούν νέα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

«Η κυβέρνηση θα προνοεί έτσι ώστε να περιορίζει στο μέτρο του εφικτού τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο ενώ θα υπάρξει και θετική πρόνοια για τους αγρότες. Περισσότερες ανακοινώσεις θα κάνω στη συζήτηση του προϋπολογισμού το Σάββατο» ειπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

O Κυριάκος Μητσοτάκης είπε, επίσης, ότι στη Σύνοδο Κορυφής «θα συζητήσουμε και τα θέματα που αφορούν την ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας καθώς υπάρχει ανησυχία για τις αυξήσεις του φυσικού αερίου. Θα ζητήσουμε να εξετάσουμε όλες τις επιλογές ώστε να γίνονται παρεμβάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να συγκρατηθούν οι τιμές άμυνας».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την μετάλλαξη Όμικρον είπε: «Αυτά που ξέρουμε είναι μάλλον ανησυχητικά. Η μόνη απάντηση στην Όμικρον είναι η επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμών με την τρίτη δόση. Στην Ελλάδα ανοίξαμε την 3η δόση για όλο τον πληθυσμό, είμαστε από τους πρώτους, και αν χρειαστεί να πάρουμε επιπλέον μέτρα θα υλοποιηθούν κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων».

Ο Πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση για τα PCR τεστ και την ενδεχόμενη συζήτηση στη διάρκεια της Συνόδου για τα τεστ σε ευρωπαϊκό επίπεδο για όσους μετακινούνται μεταξύ κρατών, απάντησε ότι δεν αφορά στο εσωτερικό της χώρας, και πρόσθεσε:

“Από χθες έχει ανακοινωθεί η ανάγκη διενέργειας διαγνωστικών τεστ για όσους εισέρχονται στην Ελλάδα και θα ισχύσει μόνο για την περίοδο των γιορτών. Είναι μέτρο προσωρινό.”