Τι σημαίνει η παρουσία Καραμέρου στην εκδήλωση για την ίδρυση του νέου κόμματος Κόκκαλη- Το τηλεφώνημα Κασσελάκη

 Τι σημαίνει η παρουσία Καραμέρου στην εκδήλωση για την ίδρυση του νέου κόμματος Κόκκαλη- Το τηλεφώνημα Κασσελάκη

Είναι γνωστό ότι ο Γιώργος Καραμέρος συνδέεται εδώ και πολλά χρόνια με την οικογένεια του Σωκράτη Κόκκαλη (έχει εργαστεί ως επιτελικό στέλεχος και στο Flash.gr όσο ήταν στην ιδιοκτησία της οικογένειας) και ειδικότερα με τον γιό του Πέτρο, ευρωβουλευτή και, πλέον, ιδρυτή και επικεφαλής του νέου πολιτικού κόμματος “Κόσμος” που θα κάνει την “παρθενική” του εμφάνιση στις ευρωεκλογές με ατζέντα την κλιματική κρίση αλλά και με σαφή κεντροαριστερό χαρακτήρα.

Πολλοί αιφνιδιάστηκαν, όμως, όταν είδαν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ (εξελέγη για πρώτη φορά στις τελευταίες εθνικές εκλογές στην περιφέρεια Αττικής) να παραβρίσκεται στην εκδήλωση που έγινε χθες για την ανακοίνωση της ίδρυσης του νέου κόμματος του Πέτρου Κόκκαλη, μαζί με άλλες προσωπικότητες από την πολιτική, τις επιστήμες και τις Τέχνες.

Η είδηση έφτασε, όπως αναμενόταν, στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και φυσικά προκάλεσε την οργή του. Το τηλεφώνημα που του έκανε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έγινε σε πολύ βαρύ κλίμα, με τον κ. Καραμέρο να προσπαθεί να εξηγήσει στον πρόεδρο ότι με τον κ. Κόκκαλη τους συνδέει μακρά φιλία αλλά και πολιτική συμπόρευση από την εποχή που ήταν ενεργός στην πολιτική οικολογία για πάνω από δέκα χρόνια.

Αναπόφευκτα πάντως γίνεται και η σύγκριση της συγκεκριμένης εμφάνισης του κ. Καραμέρου στον Πέτρο Κόκκαλη που ήταν συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ ως ευρωβουλευτής με την παρουσία του κ. Κασσελάκη στην εκδήλωση των Τεμπονέρα, Αχτσιόγλου, Χριστοδουλάκη, με την επικεφαλής της διάσπασης, όπως τη χαρακτηρίζουν στην Κουμουνδούρου.

Οι πληροφορίες, πάντως, θέλουν τον Γιώργο Καραμέρο να κρατά ορθάνοιχτους τους διαύλους επικοινωνίας με τον Πέτρο Κόκκαλη και να μην αποκλείει σε δεύτερο χρόνο, μετά τις ευρωεκλογές, να διερευνήσει τις πιθανότητες συνεργασίας, ανάλογα, φυσικά, με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Πάντως, ο Γιώργος Καραμέρος που είναι από τους πιό δυναμικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εμφανίζεται απογοητευμένος με όσα συμβαίνουν στην Κουμουνδούρου αλλά και από την συμπεριφορά της ομάδας του προέδρου του κόμματος προς τον ίδιο.

Άλλωστε όταν ο Πέτρος Κόκκαλης είχε αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο βουλευτής είχε αντιδράσει και συναισθηματικά και πολιτικά.

«Η αποχώρηση του Πέτρου Κόκκαλη από την Προοδευτική Συμμαχία είναι μία απώλεια, για τον ΣΥΡΙΖΑ», έγραψε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Καραμέρος στον λογαριασμό του στο “X”, μετά τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την σημερινή απόφαση του κ. Κόκκαλη να παραιτηθεί από το κόμμα.

Αναλυτικά o Γ. Καραμέρος έγραψε:

«Η αποχώρηση του @PetrosKokkalis#Κόσμος από την Προοδευτική Συμμαχία είναι μία απώλεια, για τον ΣΥΡΙΖΑ που αφουγκράζεται τα κινήματα της Οικολογίας.

Να ξαναβρεθούμε σε κοινούς αγώνες για έναν βιώσιμο & δίκαιο κόσμο για όλ@ς τουλάχιστον πριν τις εθνικές εκλογές».

Σχετικά Άρθρα