Θεσσαλονίκη: Ένταση και δακρυγόνα στη πορεία για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

 Θεσσαλονίκη: Ένταση και δακρυγόνα στη πορεία για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ένταση με δακρυγόνα σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη στην πορεία κατά του νομοσχεδίου για την ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων. Η ένταση και τα επεισόδια έλαβαν χώρα μεταξύ αντιεξουσιαστών και δυνάμεων της αστυνομίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά του νομοσχεδίου που προβλέπει την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Στην πορεία συμμετέχουν μέλη φοιτητικών συλλόγων καθώς και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου. Μερικοί εξ αυτών κρατούν πανό στα χέρια τους και φωνάζουν συνθήματα κατά του εν λόγω νομοσχεδίου που αναμένεται να ψηφιστεί από στη Βουλή και κατά του πρωθυπουργού Κυριακού Μητσοτάκη.

Το συλλαλητήριο σημαδεύτηκε από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην «ουρά» της πορείας κατά του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Στη διάρκεια της πορείας διαδηλωτές και αστυνομικοί των ΜΑΤ ήρθαν σε κοντινή απόσταση και ακολούθησαν αντεγκλήσεις και σπρωξίματα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το thestival.gr, oι αστυνομικοί των ΜΑΤ για να περιορίσουν την κλιμάκωση της έντασης έκαναν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Όταν η πορεία έφτασε έξω από το ΕΒΕΘ, άτομα που συμμετείχαν στην πορεία πέταξαν κόκκινη μπογιά στο κτήριο.

Σχετικά Άρθρα