Μαρινάκης για αγρότες:Δέσμευση για μόνιμη επιστροφή του ΕΦΚ- “Αυτή ήταν η τελική μας πρόταση”

 Μαρινάκης για αγρότες:Δέσμευση για μόνιμη επιστροφή του ΕΦΚ- “Αυτή ήταν η τελική μας πρόταση”

«Μετά από μια εξαντλητική, ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση» ήταν μια τελική πρόταση ως προς τα συγκεκριμένα αιτήματα των αγροτών, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του στο ACTION24 και την εκπομπή Η Επόμενη Μέρα με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο.

Επίσης, ο κ. Μαρινάκης είπε πως ξεκινάει η συζήτηση υπό τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Πετραλιά για το μόνιμο και δικαιότερο τρόπο καταβολής της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Καταναλώσης.

«Τα μέτρα αυτά αφορούν στο σύνολο του αγροτικού κόσμου. Δεν είναι στο πλαίσιο μιας διαπραγμάτευσης. Αυτά τα ανακοίνωσε η κυβέρνηση», υπογράμμισε στην εκπομπή «Επόμενη Μέρα», του Action24, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Όμως είναι επίσης ξεκάθαρο ότι θα ενεργοποιηθεί το σχέδιο για «ανοιχτούς δρόμους», ώστε να μη διαταραχθεί η οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας. Άλλωστε κάποια από τα πρόσωπα που συνόδευαν την ομάδα που εκπροσώπησε τα μπλόκα, στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έβλεπαν ότι θα έρθουν πιο κοντά οι δικογραφίες που δεν σχηματίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Από την άλλη η κυβέρνηση ποντάρει και στο διάλογο που θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ημέρες, ανάμεσα στους αγρότες και τον αρμόδιο υφυπουργό οικονομικών, Θάνο Πετραλιά, για τον νέο μηχανισμό που θα δημιουργηθεί για τη μονιμοποίηση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο.Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, δεν θα υπάρξει νέα συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των μπλόκων, ωστόσο μέσα στα επόμενα 24ωρα δεν αποκλείεται να γίνει μια ειδική σύσκεψη με αντιπροσωπεία των αγροτών από τον κάμπο της Θεσσαλίας.

Σχετικά Άρθρα