Μακελειό στη Γλυφάδα: “Ήταν ένα άγριο & προσχεδιασμένο έγκλημα” λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

 Μακελειό στη Γλυφάδα: “Ήταν ένα άγριο & προσχεδιασμένο έγκλημα” λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

Μια νέα πτυχή για το κίνητρο του 76χρονου δράστη της τριπλής δολοφονίας στη ναυτιλιακή european navigation της οικογένειας Καρνέση, το πρωί της Δευτέρας (12/2), έδωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Καρνέση Γιάννης Ηρειώτης. Ο δικηγόρος μιλώντας στο MEGA επιβεβαίωσε πως το σπίτι που είχε παραχωρηθεί στον 76χρονο δεν ανήκε στις αδερφές Καρνέση, αλλά τον Σπύρο Καρνέση και δεν υπήρχε θέμα έξωσης.

Πιο συγκεκριμένα, ο δικηγόρος της οικογένειας Καρνέση, αναφέρθηκε στην ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένεια, σύμφωνα με την οποία απευθύνεται έκκληση να αποφεύγεται κάθε συσχέτιση της τριπλής δολοφονίας με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση.

«Διαδίδονταν φήμες που ήταν ανυπόστατες, περί σπιτιού που του έκαναν έξωση (σ.σ. του 76χρονου), περί απολύσεως, τα οποία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα», δήλωσε αρχικά ο ίδιος και συνέχισε:

«Πήγε στοχευμένα. Δεν δικαιολογείται κανένας λόγος της ενέργειάς του. Ήταν ένα προσχεδιασμένο και άγριο έγκλημα. Είχε απολυθεί τον Μάρτιο του 2023, είχε πάρει αποζημίωση 75.000 ευρώ, είχε 500.000 σε καταθέσεις στην Ελλάδα. Με 500.000 ευρώ 75 ετών, τι να ανησυχήσει;».

Μεταξύ άλλων σημείωσε πως το σπίτι που είχε παραχωρηθεί στον 76χρονο δεν άνηκε στις αδερφές Καρνέση, αλλά τον Σπύρο Καρνέση και δεν είχε τεθεί θέμα έξωσης.

«Για κάποιο λόγο υπήρχε μίσος του ανθρώπου προς τις αδερφές Καρνέση. Δεν γνωρίζω γιατί υπάρχει το μίσος», είπε στη συνέχεια, ενώ σχετικά ερωτηθείς, τόνισε πως «δεν αποκλείεται κάποιος να τον ‘’φόρτιζε’’ και να τού έβαζε λόγια, αλλά κανείς δεν το ξέρει».

«Επειδή επιλήφθηκε αμέσως η αστυνομία κατάλαβε ότι ανατράπηκαν τα σχέδιά του, είδε ότι προφανώς δεν είχε ελπίδα να ολοκληρώσει το σχέδιό του και προέβη στο απονενοημένο διάβημα», κατέληξε ο δικηγόρος της οικογένειας στο MEGA για την τροπή που πήρε το τριπλό φονικό με την αυτοκτονία του δράστη.

Σοκάρουν οι καταθέσεις των μαρτύρων που βρέθηκαν μπροστά στο μακελειό

Οι καταθέσεις προκαλούν σοκ καθώς μέσα από αυτές ξετυλίγονται οι στιγμές πανικού που επικράτησαν από τη στιγμή που ο Άρης, ο πρώην υπάλληλος της εταιρείας, πέρασε το κατώφλι της επιχείρησης με την καραμπίνα ανά χείρας και άρχισε να παίρνει ζωές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατάθεση ενός επί χρόνια εργαζομένου στην ναυτιλιακή που δημοσίευσε το protothema.gr και ο οποίος εκείνη την ημέρα ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον δράστη στο υπόγειο γκαράζ λίγο πριν το μακελειό.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο μάρτυρας, ο Αιγύπτιος του είπε ότι σήμερα θα τελειώσουν όλα για τον ίδιο και πως είναι η τελευταία μέρα του καθώς πρόκειται να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

«Όταν ήρθε τον ρώτησα τι κάνει και αγκαλιαστήκαμε γιατί είχα καιρό να τον δω. Αυτός μου είπε ότι χάρηκε που με είδε και πως έμαθε ότι η κόρη μου πέρασε στην ιατρική. Εγώ τότε τον ρώτησα πως και ήρθε στην εταιρεία, αφού δεν είχε κάποιο λόγο να βρίσκεται εκεί. Αυτός μου είπε ότι σήμερα θα τελειώσουν όλα για τον ίδιο και πως είναι η τελευταία μέρα του και πως πάει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Ακόμη μου είπε ότι τον διώξανε από το σπίτι και πως του είπαν πως θα τον κάψουν μέσα στο σπίτι αν δεν βγει. Εγώ του είπα να αφήσει τις βλακείες και αυτός τότε άνοιξε το πορτ μπαγκαζ του αυτοκινήτου και έβγαλε από μέσα έναν μεγάλο σάκο. Εγώ τον ρώτησα τι πάει να κάνει και ο Άρης μου απάντησε ότι σήμερα θα τελειώσουν όλα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο μάρτυρας ανέφερε ότι ο 76χρονος ανέβηκε στους πάνω ορόφους, πήγε στο γραφείο της Δέσποινας Καρνέση και την κλείδωσε στο γραφείο προσθέτοντας πως λίγο αργότερα τον πλησίασε προκειμένου να τον ηρεμήσει για να μην κάνει κάποιο κακό.

«Εγώ είχα δει νωρίτερα ότι ο Άρης είχε πάει στο γραφείο της γυναίκας του Βλασσάκη, της κυρίας Δέσποινας και την κλείδωσε μέσα στο γραφείο. Αφού πήρε τα κλειδιά και κατέβηκε στον 2ο όροφο, πέταξε τα κλειδιά στις σκάλες. Τότε ο Άρης κινήθηκε προς το γραφείο της Καρνέση και εγώ τον πλησίασα με σκοπό να τον ηρεμήσω μην κάνει κανένα κακό. Όταν έφτασε στο γραφείο της Καρνέση, ο Άρης της είπε ότι θέλει να μιλήσουν και αυτή επειδή μιλούσε στο τηλέφωνο του είπε ότι δεν μπορεί τώρα και να φύγει, ενώ στη συνέχεια η Καρνέση κλείδωσε την πόρτα του γραφείου. Ο Άρης συνέχισε στο διάδρομο και εγώ τον ακολούθησα και του είπα πάλι να σταματήσει τις βλακείες και να φύγει από την εταιρεία. Αυτός τότε σηκώνει το αριστερό του χέρι και βλέπω ότι κρατάει ένα όπλο. Εγώ αμέσως του έσπρωξα το χέρι προσπαθώντας να απομακρύνω το όπλο και εκείνος μου είπε: “Φύγε από τη μέση, έχεις καλή οικογένεια και δεν θέλω να σε σκοτώσω. Θα τελειώσω αυτούς που θέλουν να με διώξουν από το σπίτι».

«Ο Άρης έβαλε την κάννη στο μάτι της κυρίας Μαρίας και ακούστηκε Μπαμ»

Καθηλωτική είναι η κατάθεση ενός επίσης εργαζομένου, ο οποίος, μιλώντας στους αστυνομικούς, σημείωσε πως βρισκόταν μπροστά όταν ο 76χρονος δολοφόνησε την Μαρία Καρνέση και αναφέρθηκε στις τελευταίες της στιγμές.

«Άκουσα “Βοήθεια καλέστε την αστυνομία”. Τότε κατάλαβα ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει γιατί στην αρχή ακούγοντας τα “μπαμ” δεν κατάλαβα ότι ήταν πυροβολισμοί. Μετά είδα την κυρία Μαρία να κατεβαίνει από τον 2ο όροφο και να έρχεται προς τον χώρο των δικών μας γραφείων. Είδα ότι στην αριστερή πλευρά του στήθους της είχε αίματα. Μόλις μπήκε στα γραφεία μας, ο Αντώνης Βλασσάκης έκλεισε την πόρτα που χωρίζει τον χώρο από τις σκάλες.

Αμέσως μετά όμως, από τη δεύτερη είσοδο που υπάρχει λίγα μέτρα πιο δίπλα, μπήκε ο Άρης με καραμπίνα στο χέρι. Ο Άρης είναι υπάλληλος της εταιρείας και με την οικογένεια Καρνέση νομίζω ότι τους συνέδεε κάποια σχέση. Για την ακρίβεια νομίζω ότι η μητέρα του κυρίου Σπύρου του ιδιοκτήτη είχε βαφτίσει τον Άρη. Ο Άρης σκεφτείτε ότι τώρα ήταν πάνω από 70 ετών και νομίζω ότι είναι Αιγύπτιος. Η θέση του Άρη στην εταιρεία δεν ήταν εδώ στα κεντρικά γραφεία. Πιο πολύ απασχολούνταν σε ένα ιδιωτικό νησί που έχει η οικογένεια αλλά όποτε ερχόταν στην Αθήνα νομίζω πως έμενε σε ένα διαμέρισμα της εταιρείας εδώ στη Γλυφάδα.

«Η κυρία Μαρία ήρθε προς το γραφείο μου και προσπάθησε να καλυφθεί και αυτή και τότε πλησίασε ο Άρης. Επειδή ήμουν και εγώ εκεί του φώναζα να σταματήσει και πως υπάρχει και άλλος κόσμος. Τότε είδα τον Άρη να βάζει την κάννη της καραμπίνας στο μάτι της κυρίας Μαρίας και ακούστηκε ξανά ένα “μπαμ”. Ο Άρης απομακρύνθηκε από τον χώρο και η κυρία Μαρία προσπάθησε τραυματισμένη να καθίσει σε μία καρέκλα. Εγώ αμέσως σηκώθηκα και έτρεξα να φύγω από τον πρώτο όροφο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Προσπαθούν να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ

Ο δράστης ήταν κοντά στην οικογένεια για 36 χρόνια και οι αρχικές πληροφορίες, όπως και οι μαρτυρίες, οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι διέπραξε το φονικό επειδή απολύθηκε και του έγινε έξωση από το σπίτι. «Θόλωσε» καθώς θα έμενε στον δρόμο, χωρίς δουλειά και στέγη σε ηλικία 76 ετών.

Ωστόσο, ο «Άρης», όπως ήταν γνωστός σε όλους, μόνο οικονομικά προβλήματα δεν αντιμετώπιζε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ναυτιλιακή, ο 76χρονος απολύθηκε τον Μάρτιο του 2023 και πήρε αποζημίωση 76.000 ευρώ. Στη συνέχεια προσλήφθηκε από εταιρεία που είχε ανοίξει ο Σπύρος Καρνέσης, ενώ όπως προκύπτει δε θα έμενε χωρίς σπίτι, καθώς η Μαρία Καρνέση δε θα μπορούσε να τον διώξει αφού το διαμέρισμα είναι στο όνομα του αδερφού της.

Καθώς ο άνθρωπος αυτός δεν είχε οικογένεια στην Ελλάδα, οι Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τα άτομα που αποτελούσαν τον κοινωνικό περίγυρο, προκειμένου να πάρουν καταθέσεις και να καταλάβουν, και από αυτήν την πλευρά, τι έχει συμβεί. Επίσης, αναμένεται να δοθούν απαντήσεις σχετικά με το με ποιους μίλησε λίγο πριν βάλει μέσα στο σακ βουαγιάζ τα όπλα και πάει στην εταιρεία.

Την ίδια στιγμή, ξεψαχνίζουν και τους τραπεζικούς του λογαριασμούς. Η οικογένεια Καρνέση ισχυρίζεται πως ο Αιγύπτιος διατηρούσε λογαριασμό στην Ελβετία, από τον οποίο είχε διακινηθεί ποσό της τάξης του 1,5 εκατ. ευρώ, ο οποίος τώρα είχε 1.500 ευρώ, ενώ σε ελληνικό τραπεζικό ίδρυμα διατηρούσε λογαριασμό ύψους 500.000 ευρώ. Σε αυτόν τον λογαριασμό είχε κατατεθεί και η αποζημίωση απόλυσης πέρυσι.

Σχετικά Άρθρα