Γλυφάδα/Μακελειό: Ποιος είναι καπετάνιος που θυσιάστηκε για να αφοπλίσει τον 75χρονο-Νέα στοιχεία για τα κίνητρα

 Γλυφάδα/Μακελειό: Ποιος είναι καπετάνιος που θυσιάστηκε για να αφοπλίσει τον 75χρονο-Νέα στοιχεία για τα κίνητρα

Πυροβολισμοί σε ναυτιλιακή εταιρεία στην γλυφάδα, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Οι αρχές αναζητούν τα κίνητρα του μακελειού στη Γλυφάδα. Ο 75χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τρεις ανθρώπους πριν αυτοκτονήσει. Θύματα η ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής εταιρίας, Μαρία Καρνέση, ο Διευθύνων Σύμβουλος Αντώνης Βλασσάκης, και ο Ηλίας Κουκουλάρης. Ο καπετάνιος Ηλίας Κουκουλάρης, ήταν οικονομικός διευθυντής στη ναυτιλιακή εταιρία. Από τη μια στιγμή στην άλλη έγινε ο ήρωας της ημέρας, καθώς θυσιάστηκε όταν προσπάθησε να αφοπλίσει τον δράστη και εκείνος τον πυροβόλησε.

«Δεν μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε… Θυσιάστηκε για να σώσει κάποιους άλλους ανθρώπους» δήλωσε συντετριμμένος ο αδελφός του Κλεάνθης Κουκουλάρης.

Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν τον Ηλία Κουκουλάρη, τον άνθρωπο που έβαζε πάνω από όλα τους άλλους, τον καπετάνιο, που μαθημένος στα δύσκολα, δεν δείλιασε όταν είδε την καραμπίνα. Μπήκε μπροστά βάζοντας ασπίδα το κορμί του. Έπεσε σαν ήρωας στην προσπάθειά του να σώσει τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης.

Ο γαμπρός του καπετάνιου Φάνης Κιναίδης, δήλωσε: «Ήτανε μαζί με το γαμπρό της πλοιοκτήτριας και μπήκε ο κακοποιός μέσα με την καραμπίνα. «Πήγε ο πεθερός μου να τον αφοπλίσει, να του αρπάξει την καραμπίνα και αυτός έβγαλε από την τσέπη ένα περίστροφο και τον πυροβόλησε από πίσω στην πλάτη». Έξω από την εταιρία, που έγινε το μακελειό, η μία από τις κόρες του σε κατάσταση σοκ προσπαθούσε να μάθει λεπτομέρειες. Όταν χτύπησε το τηλέφωνο στο σπίτι και έμαθε για τους πυροβολισμούς έφυγε σαν τρελή. «Από σύμπτωση ζω», είπε, με τρεμάμενη φωνή. «Μας πήραν τηλέφωνο, το είδαμε στις ειδήσεις, και πήραμε τους υπαλλήλους … έπαιρνα εγώ όλους τους υπαλλήλους και έτσι έμαθα ότι έχουνε βγει έξω και ότι κάποιος μπήκε και άρχισε να πυροβολεί» δήλωσε στο Star.

Το πιθανότερο κίνητρο

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής το «τελεσίγραφο» της εφοπλιστικής οικογένειας προς τον 75χρονο επιστάτη, προκειμένου να εγκαταλείψει το σπίτι που του είχε παραχωρηθεί στη Γλυφάδα, φαίνεται ότι είναι το πιθανότερο -αλλά όχι βέβαιο- κίνητρο της τριπλής δολοφονίας.

Ο «Άρης» -όπως τον αποκαλούσαν- εργαζόταν επί 36 συναπτά έτη στην εταιρία και ήταν γνωστός σχεδόν σε όλους τους υπαλλήλους. Τα τελευταία χρόνια ήταν ο επιστάτης των σπιτιών και παράλληλα φρόντιζε την γιαγιά της οικογένειας στην ίδια περιοχή. Όταν του γνωστοποιήθηκε ότι πρέπει να εγκαταλείψει το σπίτι που του είχε παραχωρηθεί δεν αποδέχτηκε την απόφαση των εφοπλιστών. Προσπάθησε να μεταπείσει την ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής εταιρίας Μαρία Καρνέση αλλά μάταια.

  • Οι αστυνομικοί ερευνούν τι θα μπορούσε να έχει οπλίσει το χέρι του, καθώς δεν μπορούν να πιστέψουν ότι μία απόλυση ή μία απόφαση να εγκαταλείψει το σπίτι που του είχαν παραχωρήσει θα μπορούσε να τον κάνει να δολοφονήσει τρεις ανθρώπους.

Χθες μετέβη στη ναυτιλιακή εταιρεία αποφασισμένος για όλα. Μπήκε στο υπόγειο πάρκινγκ με τηλεκοντρόλ που είχε ούτως ή άλλως στην κατοχή του. Στάθμευσε το όχημά του, ανέβηκε στον πρώτο όροφο από το κλιμακοστάσιο και πυροβόλησε στο κεφάλι αρχικά τον CEO της εταιρίας (γαμπρό της ιδιοκτήτριας Μαρίας Καρνέση). Στη συνέχεια, πυροβόλησε με την ίδια κοντόκανη καραμπίνα τον καπετάνιο που προσπάθησε να τον ηρεμήσει και να τον σταματήσει. Στο τέλος μετέβη στο γραφείο της ιδιοκτήτριας της εταιρίας Μαρίας Καρνέση, την οποία πυροβόλησε στο κεφάλι.

Στη συνέχεια πήγε σε μία αποθήκη στο υπόγειο και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι. Μαζί του είχε και ένα περίστροφο, το οποίο βρέθηκε από τους αστυνομικούς στο αυτοκίνητό του.

Την ώρα της ένοπλης επίθεσης απουσίαζε από το γραφείο της η δεύτερη αδερφή της οικογένειας, Δέσποινα Καρνέση, η οποία φαίνεται ότι σώθηκε από θαύμα, αφού υπάρχουν μαρτυρίες ότι ο δράστης την αναζήτησε για να τη σκοτώσει. Η Δέσποινα Καρνέση έχασε το σύζυγό της και την αδερφή της. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής περιμένουν να υποχωρήσει το πρώτο σοκ για να της πάρουν κατάθεση, καθώς αποτελεί τη βασικότερη μάρτυρα της υπόθεσης.

Σχετικά Άρθρα