Αιφνιδιαστική εξέλιξη: Δύο διαφορετικές συναντήσεις Μητσοτάκη με τους αγρότες

 Αιφνιδιαστική εξέλιξη: Δύο διαφορετικές συναντήσεις Μητσοτάκη με τους αγρότες

Εκτός από τη συνάντηση με τους αγρότες της 15λους Πανελλήνιας Επιτροπής των μπλόκων στις 12 θα ακολουθήσει και δεύτερη συνάντηση στη μία με το προεδρείο της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών. Η δεύτερη συνάντηση ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά χθες, με το επιχείρημα ότι όσα συμφωνηθούν πρέπει να έχουν θεσμικό «μανδύα».

Και χθες, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου το Μέγαρο Μαξίμου επιχείρησε να κρατηθεί χαμηλά η μπάλα των προσδοκιών και αυτό είναι ενδεικτικό των προθέσεων με τις οποίες προσέρχεται στη συνάντηση ο πρωθυπουργός. Θεωρείται, πολύ πιθανό ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει και κάποιο μέτρο «έκπληξη», το οποίο δεν έχει γίνει γνωστό.

Όπως όλα δείχνουν, σε αυτή τη φάση, η κυβέρνηση προτίθεται να κάνει αποδεκτό το αίτημα της επιτάχυνσης, πιθανότατα σε δόσεις, της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, εξέτασε διεξοδικά μαζί με τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θ. Σκυλλακάκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Γ. Στάσση τα περιθώρια για μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος για τους αγρότες και περίπου προεξοφλείται ότι θα υπάρξει κάποια ανακοίνωση επί του συγκεκριμένου πεδίου.

Πάντα σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη σημερινή συνάντηση, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί σε συγκεκριμένες διευκολύνσεις στο ενεργειακό πεδίο με το βάρος να πέφτει κυρίως στην στήριξη των αγροτών από τη Θεσσαλία, ενώ θα δοθούν και δεσμεύσεις για εντατικοποίηση των ελέγχων απέναντι στις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων.

Όπως έχει φανεί από τις μέχρι σήμερα δημόσιες τοποθετήσεις, ο πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει ακόμα για την πρόθεση της κυβέρνησης να σχεδιάσει ένα μεσοπρόθεσμο πλάνο για την αλλαγή σημείων της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Από την πλευρά των αγροτών έχει διαμηνυθεί ότι δεν θα προσέλθουν σε συνάντηση… γνωριμίας αναμένοντας απτές απαντήσεις στα αιτήματά τους. Χθες, κλιμάκωσαν τις κινητοποιήσεις με ολιγόωρους αποκλεισμούς δεκάδων σημείων της επικράτειας, θέλοντας να στείλουν κι αυτοί με τη σειρά τους ένα μήνυμα αποφασιστικότητας.

Σχετικά Άρθρα