Κίνα: ”Δυστοπικό” κτίριο στεγάζει 20.000 ανθρώπους – Ποτέ δεν χρειάζεται να βγουν έξω (φωτο/vid)

 Κίνα: ”Δυστοπικό” κτίριο στεγάζει 20.000 ανθρώπους – Ποτέ δεν χρειάζεται να βγουν έξω (φωτο/vid)

Η πολυκατοικία Regent International στην πόλη Χανγκτσόου της Κίνας φημίζεται για τον αριθμό των κατοίκων που φιλοξενεί και μπορούν να συγκριθεί μια μικρή πόλη, περίπου 20.000 άτομα.

Το κτίριο σε σχήμα S που βρίσκεται στην Qianjiang Century City, την κεντρική επιχειρηματική περιοχή της Χανγκτσόου, σχεδιάστηκε αρχικά ως ένα πολυτελές ξενοδοχείο, αλλά στη συνέχεια μετατράπηκε σε μια κολοσσιαία πολυκατοικία, με τα δωμάτια να μετατρέπονται σε χιλιάδες πολυτελή διαμερίσματα κατοικιών.

Το εντυπωσιακό κτήριο έχει ύψος 206 μέτρα και έχει 36 έως 39 ορόφους, ανάλογα με την πλευρά του που βρίσκεστε, και όπως κάθε ανεξάρτητη κοινότητα, διαθέτει μια ποικιλία ανέσεων και επιχειρήσεων, όπως έναν τεράστιο χώρο φαγητού για τους δεκάδες χιλιάδες κατοίκους, καθώς και πισίνες, κουρεία, ινστιτούτα νυχιών, σούπερ μάρκετ και ίντερνετ καφέ. Μπορείτε να βρείτε οτιδήποτε χρειάζεστε στο κτίριο, επομένως τεχνικά δεν χρειάζεται καν να βγείτε έξω.

Σχεδιασμένο από την Alicia Loo, την επικεφαλής σχεδιάστρια του δεύτερου ξενοδοχείου επτά αστέρων στον κόσμο, του Singapore Sands Hotel, το κτίριο Regent International εγκαινιάστηκε το 2013 και γρήγορα έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή κτίρια στην Χανγκτσόου. Η πλειονότητα των κατοίκων του είναι νέοι επαγγελματίες που αποφοίτησαν πρόσφατα από το κολέγιο ή πρόκειται να αποφοιτήσουν, αλλά εκεί επιλέγουν να ζουν influencers καθώς και επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με άρθρο του κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων Sina, μικρότερα διαμερίσματα χωρίς παράθυρα συνήθως νοικιάζονται για περίπου 1.500 RMB (220$) το μήνα, ενώ μεγαλύτερες μονάδες με μπαλκόνια μπορούν να νοικιαστούν έως και 4.000 RMB (550$) το μήνα ή περισσότερο. Αν κρίνουμε από την πολύβουη ατμόσφαιρα, το Regent International έχει πολλούς ενοικιαστές.

Προσφέροντας περισσότερα από 260.000 τετραγωνικά μέτρα χώρου, η πολυκατοικία Regent International είναι μία από τις μεγαλύτερες του είδους της στην Κίνα. Ο αριθμός των κατοίκων έχει αποτελέσει θέμα συζήτησης στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά κρίνοντας από τον αριθμό των δωματίων και τον αριθμό των ορόφων, υπολογίζεται ότι στο κτίριο ζουν από 11.000 έως 22.000 άτομα ανά πάσα στιγμή.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο του Regent International άρχισαν να γίνονται viral στα δυτικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ορισμένες αναρτήσεις να συγκεντρώνουν εκατομμύρια προβολές. Οι περισσότεροι μένουν έκπληκτοι από τον αριθμό των κατοίκων, με κάποιους να λένε ότι μεγάλωσαν σε πόλεις με λιγότερους ανθρώπους.

Σχετικά Άρθρα