Πώς αστυνομικός έπαιρνε εντολές για εκβιασμούς -Αποκαλυπτικοί διάλογοι

 Πώς αστυνομικός έπαιρνε εντολές για εκβιασμούς -Αποκαλυπτικοί διάλογοι

Αποκαλυπτικά είναι τα όσα έχουν έχουν έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τις συνομιλίες που έχει καταγράψει ο κοριός της ΕΛΑΣ για τον αστυνομικό, ο οποίος φέρεται να έπαιρνε εντολές από κάποιο άτομο ώστε να ζητήσει εκβιαστικά χρήματα που του χρωστούσε.

Άγνωστος: « θα πάρεις τηλέφωνο και θα πεις, σε πήρε τηλέφωνο Γ… και δεν απάντησες ότι του χρωστάς 19.000 ευρώ … και ήρθε η ώρα να έχεις τα λεφτά. Όπως σου λέω θα του τα πεις»

Αστυνομικός: «Ναι εντάξει έγινε»

Άγνωστος: «Εάν δεν έχεις τα λεφτά θα έρθουμε κάτω να τα πούμε»

Αστυνομικός: «Ναι έγινε»

Ο αστυνομικός ο οποίος σύμφωνα με τη δικογραφία φέρεται να είχε επαφές με εμπόρους ναρκωτικών και να έκανε παραγγελίες κοκαΐνης άλλες φορές για τον εαυτό του και άλλες φορές για τρίτους, ανέφερε στους διαλόγους πως «τρία λεπτά» είναι τα τρία γραμμάρια ναρκωτικής ουσίας που ήθελε να παραγγείλει.

Έπαιρνε 150 ευρώ τη μέρα για να εκβιάζει και να μεταφέρει ναρκωτικά

Ο αστυνομικός, ο οποίος συνελήφθη από τους αδιάφθορους της ελληνικής αστυνομίας με βαριές κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και κατοχή παράνομων, βρισκόταν σε μακρά αναρρωτική άδεια με σπάνιες εμφανίσεις στην υπηρεσία του.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν έφθασαν πληροφορίες στην υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός προσφέρει προστασία σε έναν λογιστή έναντι ημερήσιας αμοιβής 100 έως 150 ευρώ.

Οι αστυνομικοί στέκονται με πολλή προσοχή στο γεγονός ότι μετά από έρευνα στα σπίτια των συλληφθέντων εκτός από τα πιστόλια τα φυσίγγια και τους γεμιστήρες βρέθηκε εκρηκτική ύλη αλλά και πυροδοτικός μηχανισμός, που συνήθως χρησιμοποιούν οι άνθρωποι της νύχτας.

Μάλιστα, όταν ρώτησαν τον αστυνομικό τι είναι αυτό το υλικό ο ίδιος απάντησε πως είναι από παλιά οβίδα αλλά δεν μπορούσε να δώσει παραπάνω πληροφορίες.

Οι πληροφορίες που είχαν φθάσει έκαναν λόγο για διακίνηση κοκαΐνης και όταν ενημερώθηκε η εισαγγελική Αρχή έδωσε εντολή να γίνει προκαταρκτική εξέταση.

Όπως προέκυψε ο αστυνομικός προμηθευόταν τα ναρκωτικά και μαζί με έναν ακόμη από τους συλληφθέντες μετέφερε τα ναρκωτικά σε άλλα άτομα τα οποία είχαν κάνει τις παραγγελίες τους στο κεντρικό κύκλωμα.

Επίσης, από την έρευνα προέκυψε ότι σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις ενήργησε ως μπράβος για λογαριασμό του ιδιοκτήτη λογιστικού γραφείου, απαιτώντας εκβιαστικά και απειλώντας άτομα τα οποία όφειλαν χρηματικά ποσά στο λογιστή.

Όταν συνελήφθη ο αστυνομικός είχε πάνω τους και παράνομο όπλο αλλά και ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Η ερευνά όμως δεν σταματά εδώ καθώς οι αστυνομικοί θέλουν να ερευνήσουν αν είχε εμπλοκή και σε πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο της Αθήνας.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ αναφέρει ότι από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου αστυνομικός, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, καθώς και δύο ιδιώτες, για διακίνηση και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – παραβάσεις των νομοθεσιών περί εξαρτησιογόνων ουσιών, όπλων και ερασιτεχνικού – επαγγελματικού αθλητισμού, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, καθώς και για παράβαση καθήκοντος, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, άσκηση επαγγέλματος παρά τη θέση του ως αστυνομικός και ψευδή κατάθεση.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα τέσσερα άτομα, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί αλλά δεν συνελήφθησαν καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία αστυνομικός δραστηριοποιείται στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και σε εκβιάσεις, γεγονός για το οποίο ενημερώθηκε η εποπτεύουσα εισαγγελική Αρχή και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι, τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2023 και ενώ βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια και του είχε αφαιρεθεί ο υπηρεσιακός οπλισμός, παρείχε έναντι αμοιβής υπηρεσίες ασφάλειας και φύλαξης στον έτερο συλληφθέντα – ιδιώτη, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης λογιστικού γραφείου.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

  • πιστόλι και γεμιστήρα με -6- φυσίγγια,
  • -31- φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
  • αυτοσχέδια συσκευασία μεικτού βάρους 122 γραμμαρίων με άγνωστη ουσία, πιθανόν εκρηκτική ύλη,
  • στρατιωτικός πυροδοτικός μηχανισμός, μετά καψυλλίου πυροδότησης,
  • κάλυκας,
  • -2- γεμιστήρες (πολεμικού τυφεκίου και όπλου χειρός),
  • εξάρτημα στήριξης όπλου και εξάρτημα με κρυμμένη λάμα,
  • -2- μαχαίρια (πολεμικού τύπου εντός θήκης και σε θήκη λαιμού),
  • σουγιάς,
  • τρίφτης,
  • -2- γυάλινα δοχεία με άγνωστη ουσία σε μορφή σκόνης άσπρου χρώματος, πιθανόν αναβολικά,
  • -3- κινητά τηλέφωνα,
  • -2-ζυγαριές ακριβείας,
  • -6.350- ευρώ,
  • ­-2,8- γραμμάρια κοκαΐνη και
  • αυτοσχέδιο στριφτό τσιγάρο κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους -1,6- γραμμαρίων.

Σημειώνεται ότι κατά τη διενέργεια της έρευνας στην οικία του ο αστυνομικός επιτέθηκε και απώθησε βίαια αστυνομικό της ανωτέρω Υπηρεσίας ενώ ο συλληφθείς προμηθευτής ναρκωτικών ουσιών δήλωσε ψευδή στοιχεία διαμονής με σκοπό να ματαιώσει την έρευνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Σχετικά Άρθρα