Πέτρος Κόκκαλης: Κάνει κόμμα για τις ευρωεκλογές – Θα ονομάζεται «Κόσμος»

 Πέτρος Κόκκαλης: Κάνει κόμμα για τις ευρωεκλογές – Θα ονομάζεται «Κόσμος»

Στις 14 του μήνα στο κέντρο της Αθήνας ο Πέτρος Κόκκαλης θα παρουσιάσει το κόμμα του για τις ευρωεκλογές. Θα ανήκει στην ομάδα των Πρασίνων στην Ευρώπη, είχε ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά του την περασμένη εβδομάδα.

Τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα αναμένεται να ανακοινώσει ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης, σύμφωνα με πληροφορίες. Η πολιτική κίνηση θα λέγεται «Κόσμος» και δεν είναι καινούργια: Είναι εκείνη που είχε κάνει όταν συνεργάστηκε με το ΣΥΡΙΖΑ.

Στις αρχές Νοεμβρίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου οικολογικού κόμματος στην Ελλάδα. Σε συνέντευξή του, δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο συμμετοχής του σε μια νέα πολιτική πρωτοβουλία με τη μορφή πράσινου κόμματος και είχε συνδέσει αυτήν την προοπτική, εμμέσως πλην σαφώς, με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το νέο κόμμα, θα ανήκει στην ομάδα των Πρασίνων στην Ευρώπη και ήδη είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του την περασμένη εβδομάδα.

Πληροφορίες θέλουν να είναι οι Πράσινοι που τον πίεσαν να κατέβει αυτόνομος στις ευρωεκλογές, ως εκ τούτου ο κ. Κόκκαλης θα κατέλθει με την δική του κίνηση – εκτός αν στην πορεία αλλάξει κάτι. Σε κάθε περίπτωση, η εξέλιξη αυτή μάλλον φαίνεται να ευνοεί τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη για να τεθεί επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου με τη Νέα Αριστερά.

Σχετικά Άρθρα