Αλλαγή πλάνων με τη συνάντηση Μητσοτάκη αγροτών- Βορίδης: Θα γίνει αλλά όχι τη Δευτέρα

 Αλλαγή πλάνων με τη συνάντηση Μητσοτάκη αγροτών- Βορίδης: Θα γίνει αλλά όχι τη Δευτέρα

Αλλάζει όπως φαίνεται ο σχεδιασμός της κυβέρνησης όσον αφορά στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες καθώς όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης το τετ α τετ με τον πρωθυπουργό θα γίνει αλλά όχι τη Δευτέρα. «Από από πλευράς κυβέρνησης θέλουμε να ωριμάσουν αυτά που σκεφτόμαστε για την συνάντηση και το τι θέλουμε να συζητήσουμε με τους αγρότες», είπε χαρακτηριστικά ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στην ΕΡΤ. 

Είπε ακόμα ότι ορισμένα από τα αιτήματα των αγροτών δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν και το γνωρίζουν και οι ίδιοι όπως οι αποζημιώσεις στο 100%». Υπογράμμισε ότι προϋπόθεση του διαλόγου με τους αγρότες είναι οι ανοιχτοί δρόμοι. Όλοι θέλουμε να βρούμε λύσεις», είπε. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το κυβερνητικό επιτελείο επεξεργάζεται σχέδιο ώστε στην επικείμενη συνάντηση με τους αγρότες να υπάρξουν δεσμεύσεις προς μια θετική ατζέντα επίλυσης των αγροτικών διεκδικήσεων.

Την ίδια ώρα οι συμβολικοί αποκλεισμοί των αγροτών συνεχίζονται και σήμερα αλλά και αύριο σε διάφορα σημεία της χώρας.

  • Γύρω στις 3:30 αγρότες της Καρδίτσας συγκεντρώθηκαν με τα τρακτέρ τους στον κόμβο του αυτοκινητόδρομου Ε-65, έχοντας συμπαράσταση και την αυτοκινητοπομπή μελών του εμπορικού συλλόγου Καρδίτσας. Σύμφωνα με την ενημέρωση, στις 5 θα κάψουν – όπως και χθες – σανό και λάστιχα, ενώ την ίδια ώρα αγρότες θα συγκεντρωθούν για μπλόκα σε Πλατύκαμπο και Στεφανοβίκειο.
  • Κινητοποιήση υπήρξε και στον κόμβο Νησελίου στην Εθνικό Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης από αγρότες του δήμου Αλεξάνδρειας.
  • Το μεσημέρι προχώρησαν σε αποκλεισμό της εθνικής οδού αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο 210ο χλμ, στον κόμβο της Ανθήλης, με την τροχαία να προχωρά σε εκτροπή της κυκλοφορίας.
  • Το μεσημέρι της Παρασκευής θα προχωρήσουν στο κλείσιμο των συνόρων Φλώρινας – Βόρειας Μακεδονίας για 4 ώρες, με αποκλεισμό κυρίως των διερχομένων φορτηγών. Σε δίωρο συμβολικό αποκλεισμό της οδού μπροστά από τον κόμβο του Φιλώτα Φλώρινας προχωρούν σήμερα από τις 4 έως τις 6 το απόγευμα οι αγρότες. Θα ακολουθήσει σύσκεψη προκειμένου, και σε συνεργασία με την Πανελλήνια Επιτροπή Μπλόκων, να σχεδιάσουν το πλάνο των επόμενων κινητοποιήσεων τους.

Σχετικά Άρθρα