Νέα γκάφα Μπάϊντεν-Μπέρδεψε την Μέρκελ με τον πεθαμένο Χέλμουτ Κολ

 Νέα γκάφα Μπάϊντεν-Μπέρδεψε την Μέρκελ με τον πεθαμένο Χέλμουτ Κολ

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από την γκάφα στην οποία υπέπεσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν όταν μπέρδεψε τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν που πέθανε το 1996, με τον σημερινό πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, σήμερα ήρθε και μια ακόμα να προστεθεί στο πλούσιο παλμαρέ του.

Σύμφωνα με το Sky News, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στον εκλιπόντα Γερμανό καγκελάριο Χέλμουτ Κολ αντί για την πρώην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ενώ περιέγραψε λεπτομερώς μια συζήτηση του 2021 σε προεκλογικές εκδηλώσεις που παρευρέθηκε χθες .

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων συγκέντρωσης χρημάτων στη Νέα Υόρκη, ο Μπάιντεν περιέγραψε συνομιλίες που είπε ότι είχε με Ευρωπαίους ηγέτες σε μια συνάντηση της G7 στην Κορνουάλη το 2021, η οποία έλαβε χώρα μήνες μετά τις ταραχές της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.

Είπε ότι ο Χέλμουτ Κολ -ο οποίος είχε ήδη πεθάνει απο το 2017-τον είχε ρωτήσει πώς θα αντιδρούσε αν διάβαζε ότι άνθρωποι εισέβαλαν στο βρετανικό κοινοβούλιο και σκότωσαν αστυνομικούς «για να εμποδίσουν την εκλογή ενός πρωθυπουργού». Ωστόσο, ήταν η Άνγκελα Μέρκελ που συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής ως καγκελάριος της Γερμανίας.

Η γκάφα ήρθε λίγες ημέρες αφότου ο Μπάιντεν μπέρδεψε τον Φρανσουά Μιτεράν, τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας που πέθανε το 1996, με τον σημερινό πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν.

Σχετικά Άρθρα