Ο Μπάιντεν μπέρδεψε τον Μακρόν με τον Μιτεράν-Είπε ότι συναντήθηκε μαζί του

 Ο Μπάιντεν μπέρδεψε τον Μακρόν με τον Μιτεράν-Είπε ότι συναντήθηκε μαζί του

Σε νέα γκάφα υπέπεσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, λέγοντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Λας Βέγκας ότι συνάντησε τον μακαρίτη, πρώην πρόεδρο της ΓαλλίαςΦρανσουά Μιτεράν, λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, το 2021.Ο Μιτεράν έχει βέβαια αποβιώσει πριν 30 χρόνια και προφανώς ο Μπάιντεν τον μπέρδεψε με τον νυν πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

«Ο Μιτεράν, από τη Γερμανία – εννοούσα, από τη Γαλλία – με κοίταξε και είπε: Πες μου, τι… Γιατί… Πόσο καιρό έχεις να έλθεις;», ακούστηκε να λέει ο Μπάιντεν, αφήνοντας εμβρόντητους τους υποστηρικτές του.

Απτόητος όμως, ο Αμερικανός πρόεδρος συνέχισε: «Τον κοίταξα και τότε η Γερμανίδα καγκελάριος μου είπε: Τι θα έλεγες, Πρόεδρε, αν έπαιρνες αύριο τους Times του Λονδίνου και διάβαζες: Χίλιοι άνθρωποι εισέβαλαν στη Βουλή των Κοινοτήτων, γκρέμισαν πόρτες, δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν για να σταματήσουν οι εκλογές του πρωθυπουργού. Τι θα έλεγες;» είπε ο Μπάιντεν στους υποστηρικτές του, κάνοντας σύγκριση με την εισβολή των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Μπάιντεν αναφέρει λανθασμένα τον Φρανσουά Μιτεράν. Το 2022 είχε πει ακριβώς την ίδια ιστορία και έκανε το ίδιο λάθος, μπερδεύοντας τον Μακρόν με τον Μιτεράν.

Σχετικά Άρθρα