Τατιάνα Μπλάτινκ: Ταξίδεψε στην Σλοβενία, την πόλη καταγωγής του πατέρα της

 Τατιάνα Μπλάτινκ: Ταξίδεψε στην Σλοβενία, την πόλη καταγωγής του πατέρα της

Ταξίδι στην πόλη που κατάγεται ο πατέρας της πραγματοποίησε η Τατιάνα Μπλάτνικπατέρας της Μπλάτνικ αυτοκτόνησε όταν εκείνη ήταν 7 ετών, πράγμα που καθόρισε τη ζωή της και την ώθησε να δημιουργήσει την πλατφόρμα ψυχικής υγείας Breathe.

Η ίδια ανάρτησε στον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram μία σειρά από φωτογραφίες και ένα κείμενο που αφορά στη σχέση της οικογένειάς της με την πόλη:

«Επιτέλους κατάφερα να φτάσω στην Σλοβενία, τη μαγική πόλη Μάριμπορ που είναι επίσης ο τόπος γέννησης του πατέρα μου και το ξεκίνημα ενός θεραπευτικού ταξιδιού προς τις ρίζες μου. Κατάφερα ακόμα και να βρω και να αγγίξω την κολυμπήθρα όπου βαπτίστηκε (και βρίσκεται ακόμα μέσα στον καθεδρικό).

Οι φωτογραφίες, τα βίντεο και οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν τους συγχρονισμούς που συνέβησαν σε αυτό το ταξίδι. Και αισθάνομαι ερωτευμένη με το Μάριμπορ.

Μόλις κατέφτασα με περίμενε ο δυναμικός και γοητευτικός δήμαρχος και ξεκίνησα μία περιοδεία στην πόλη. Συνάντησα τον αρχιτέκτονα που βρίσκεται πίσω από το υπό κατασκευή νέο πολιτιστικό κέντρο, είδα τον υπέροχο περίπατο που βρίσκεται παράλληλα με το ποτάμι Drava και δίνει μία αίσθηση ηρεμίας, ενώ σε εμπνέει να αποκτήσεις έναν υγιεινό τρόπο ζωής, γεμάτο ενέργεια.

Μετά μου έκαναν την τιμή να μου δωρίσουν ένα από τα πιο σπάνια κρασιά στον κόσμο … το οποίο προσφέρεται ως δώρο σε ανώτερους λειτουργούς θεσμών, όπως ο Πάπας Παύλος ο 2ος, η Βασίλισσα Ελισάβετ και ο Δαλάι Λάμα»

Η 43χρονη τόνισε ότι αυτή η πόλη «φωνάζει το όνομά της», καθώς το επίθετο Μπλάτνικ στα σλοβενικά έχει σχέση με τη φύση.