Πολυχρονόπουλος:”Θα απολογηθώ στην δικαιοσύνη και σε όσους έδωσαν έστω και 1€”

 Πολυχρονόπουλος:”Θα απολογηθώ στην δικαιοσύνη και σε όσους έδωσαν έστω και 1€”

Δηλώσεις στην εκπομπή Live News έκανε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, για τις έρευνες που γίνονται σε βάρος του για απάτη 600.000 ευρώ, χωρίς να δίνει για ακόμη μια φορά κάποια απάντηση σχετικά με το αν έπαιζε τζόγο και αν ναι, που έβρισκε τα χρήματα εφόσον ισχυρίζεται πως τα χρήματα από τις δωρεές πήγαιναν όλα στο έργο της κοινωνικής κουζίνας.  «Στους μόνους που θα απολογηθώ είναι στη δικαιοσύνη, όταν με καλέσει, και στους ανθρώπους που έχουν βάλει έστω και ένα ευρώ. Έχω πει πολλές φορές ότι θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που έρχονται εδώ και βοηθούν, και τον κόσμο που πίστευε και πιστεύει σε μένα».

Ο Νίκος Αλεξανδρής, δικηγόρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, δήλωσε στην εκπομπή: «Είναι λυτρωτική η εισαγγελική παρέμβαση, γιατί θα πάψουμε να μιλάμε για φαντάσματα και κουκούλες και μαρτυρίες».

Οι δικηγόροι του που τον επισκέφτηκαν το πρωί στο κτίριο του «Άλλου Ανθρώπου» λένε πως πάνω από 200 άτομα πέρασαν από εκεί για ένα πιάτο φαΐ. «Είμαστε εδώ μισή ώρα και δεν είναι υπερβολή ότι ήρθαν 200 άνθρωποι να φάνε, να πιουν ένα ποτήρι νερό και να πάνε τουαλέτα».

Και ο Αλέξανδρος Κατσιφός, δικηγόρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, είπε: «Είναι μεγάλη ροή και διαρκώς αυξανόμενη. Και ο Πολυχρονόπουλος μας είπε ότι ξαναέρχονται εθελοντές να βοηθήσουν. Θεωρώ ότι δεν θα πλήξει τον “Άλλον Άνθρωπο”».

Ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως δεν έχει να λογοδοτήσει σε κανέναν παρά μόνο στην Δικαιοσύνη, όταν και αν κληθεί και σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που από το υστέρημα τους έδωσαν έστω και 50 λεπτά στον «Άλλον Άνθρωπο».

Οι Αρχές ξεσκονίζουν τραπεζικούς λογαριασμούς, δωρεές και την δράση του σε στοιχηματικές εταιρείες, σε μια προσπάθεια να διαπιστώσουν εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα του ξέπλυμα μαύρου χρήματος, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης.

Σχετικά Άρθρα