Ποιος είναι ο Hayate που κακοποιούσε ΑμεΑ σε Youtube και TikTok-Μαρτυρίες για την δράση του

 Ποιος είναι ο Hayate που κακοποιούσε ΑμεΑ σε Youtube και TikTok-Μαρτυρίες για την δράση του

Ο Hayate ήταν κάποτε μέλος της επαγγελματικής gaming ομάδας Void. Οι ακόλουθοι του (που αποτελούνται σε μεγάλο βαθμό από ανήλικα παιδιά) τον αποκαλούν Hayate ή Αρχηγό. Ο Hayate υποβάλλει σε φριχτά βασανιστήρια σε live μετάδοση άτομα με νοητική υστέρηση, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη από τους συνδρομητές του καναλιού. Ο Hayate αποκαλεί μάλιστα τους followers του ως «Army», δηλαδή «στρατό» ενώ στο παρελθόν μητέρα παιδιού είχε κάνει αναφορά για ξυλοδαρμό του παιδιού της.

Μάλιστα, μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες φιγούρες στα video του Αρχηγού έχει συλληφθεί στο παρελθόν για κατοχή ναρκωτικών αλλά και σεξουαλική παρενόχληση.

«Όλα αυτά τα παιδιά από την αφάνεια και το περιθώριο γίνανε superstars, κυριολεκτικά superstars. Όταν κάποιοι είδαν ότι αυτά τα παιδιά που είναι εύκολα διαχειρίσιμα να τους επηρεάσεις γίνανε superstars, πήγανε από δίπλα να το παίξουνε φίλοι τους», ανέφερε σε video του ο Hayate.

Φυσικά αδιάψευστος μάρτυρας της φρίκης των όσων διαδραματίζονται στο διαμέρισμά του είναι τα video που κυκλοφορούν σωρηδόν στο διαδίκτυο.

Είναι δε σοκαριστικός ο τρόπος με τον οποίο ο Hayate απευθύνεται και σε κοπέλες που βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο, είτε βρίζοντάς τες, είτε βάζοντας άλλα άτομα να «απλώσουν» χέρι πάνω τους.

Μαρτυρίες για την δράση του

«Έχει ξεκινήσει πριν από ενάμισι με δύο χρόνια, στα τέλη του 2021, όταν άρχισα να καταγγέλλω και στην αστυνομία και σε οποιανδήποτε δημόσιο φορέα και τον Λευτέρη και τον Αρχηγό. Να ξέρετε όμως ότι πίσω από τον Λευτέρη και τον Αρχηγό υπάρχουν άλλα 20 άτομα. Όταν καταγγέλθηκαν όλα αυτά η αστυνομία πολλές φορές με έδιωξε. Αρκετές φορές κάλεσα την αστυνομία γιατί είχαν έρθει σπίτι μου, μου σπάσανε το μαγαζί μου και το αυτοκίνητό του.

Συγκεκριμένα, είχα απευθυνθεί στο Α.Τ. Ηλιούπολης με την καταγγελία της κακοποίησης σε ΑμεΑ αρχικά και κατόπιν για κακοποίηση εναντίον και της οικογένειας μου. Τον Λευτέρη τον έχω καταγγείλει και για παιδοφιλία», ανέφερε μητέρα παιδιού.

Στην συνέχεια η μάρτυρας ανέφερε ότι όλη η ομάδα αυτών των youtubers έχει μεταφέρει την κακοποιητική τους δράση του στο TikTok αυτή την περίοδο.

Η καταγγελία του γνωστού Youtuber “Booyah TV” για τον Hayate

Ο γνωστός YouTuber ο οποίος διαθέτει κανάλι στο Youtube με το όνομα «Booyah TV» είχε αποκαλύψει τη φρικτή δράση του Αρχηγού, καταγγέλλοντας όσα συνέβαιναν:

«Θέλουμε να πιστεύουμε για να νιώθουμε καλύτερα ότι είμαστε κατά του bullying, κατά του σεξισμού, κατά της κακομεταχείρισης σε άτομα με ειδικές ανάγκες και ταυτόχρονα μια λαοθάλασσα από τα νέα παιδιά αυτής της χώρας αποθεώνει αυτό το σκουπίδι […] Ο Hayate (Αρχηγός) αποκαλεί σκουπίδια και ζώα το κοινό του όταν δεν του δίνουν χρήματα στα live του», έλεγε ο γνωστός YouTuber στο κανάλι του την 1η Οκτωβρίου 2022, δηλαδή περισσότερο από έναν χρόνο πριν.

Και συνεχίζει ο Booyah: Ο Hayate για τους λίγους που δεν ξέρουν είναι ένας παλαίμαχος streamer, με μεγάλη επιτυχία. Και η μοναδική εκπομπή στο ελληνικό YouTube, η οποία είναι καθημερινή, για αυτό και έχει πετύχει κιόλας. Και αυτό είναι αξιοθαύμαστο. Θέλει κουράγιο να κάνεις κάθε μέρα content. Για αυτό σταμάτησε να παράγει περιεχόμενο εδώ και χρόνια. Κάνουν άλλοι content για αυτόν. Είναι ο μοναδικός δημιουργός που δεν είναι δημιουργός. […]

Πριν από αυτό έκανε πολύ διασκεδαστικά streams για το LoL community (σσ. Βιντεοπαιχνίδι στο διαδίκτυο). Σε αυτό το πλαίσιο, ο YouTuber αναφέρει ότι ο Hayate έδειχνε live τις ακραίες αντιδράσει του και τις εκρήξεις οργής που είχε όταν έχανε στο παιχνίδι, ενώ λίγο καιρό αργότερα αποκλείστηκε για πάντα από το Twitch (πλατφόρμα παρόμοια με το YouTube αλλά για gamers) επειδή έβρισε και χτύπησε την κοπέλα του σε ένα Live.

Στη συνέχεια αναφέρεται πως ο Hayate ξεκίνησε να φέρνει άλλα άτομα στο stream για να “δημιουργούν” εκείνα περιεχόμενο αντί για τον ίδιο. «Βέβαια δεν έγιναν τυχαίες επιλογές. Για να πάρεις μεταγραφή στο team του Hayate πρέπει να είσαι ΑΜΕΑ» σημειώνει στο βίντεο απαντώντας σε όσους ισχυρίζονται ότι δεν πρέπει αυτά τα άτομα να είναι στο περιθώριο, ότι όσοι ασχολούνται με τα social media, μόλις αποκτήσουν λίγη αναγνωρισιμότητα, τρελαίνονται.

«Πώς περιμένουμε στα αλήθεια να αντιμετωπίσουν την αναγνωρισιμότητα αυτά τα άτομα; Πολύ χειρότερα», σημειώνει χαρακτηριστικά. Το διαδίκτυο έχει αρκετά βίντεο με άτομα που αναγνωρίζουν όσους έχουν λάβει μέρος στα live του Hayate και τους κυνηγούν ή τους επιτίθενται, με αποτέλεσμα πολλές φορές να καταλήγουν στην φυλακή ή σε ψυχιατρικά ιδρύματα.

Σχετικά Άρθρα