Κατάρ: Η Χαμάς απάντησε θετικά στην πρόταση για τους ομήρους

 Κατάρ: Η Χαμάς απάντησε θετικά στην πρόταση για τους ομήρους

Ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η Ντόχα έλαβε «θετική» απάντηση από τη Χαμάς σχετικά με την προτεινόμενη συμφωνία για τους ομήρους. «Δεδομένης της ευαισθησίας των περιστάσεων, δεν θα προχωρήσουμε σε λεπτομέρειες», δήλωσε ο Αλ Θάνι κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Άντονι Μπλίνκεν. «Είμαστε αισιόδοξοι και παραδώσαμε την απάντηση στην πλευρά των Ισραηλινών», σημείωσε ο πρωθυπουργός του Κατάρ.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Άντονι Μπλίνκεν είχε τονίσει πως η προτεινόμενη συμφωνία για τους ομήρους που διαπραγματεύονταν το Ισραήλ, οι ΗΠΑ, το Κατάρ και η Αίγυπτος ήταν «ισχυρή και πειστική», προσθέτοντας ότι «προσφέρει κάποια ελπίδα» για μια νέα εκεχειρία.

«Υπάρχει ισχυρή ευθυγράμμιση μεταξύ των εμπλεκόμενων χωρών ότι πρόκειται για μια καλή και ισχυρή πρόταση», δήλωνε ο Μπλίνκεν σε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σχετικά Άρθρα