NYT: Νεκροί τουλάχιστον 32 όμηροι που κρατά η Χαμάς στη Γάζα

 NYT: Νεκροί τουλάχιστον 32 όμηροι που κρατά η Χαμάς στη Γάζα

Περισσότεροι από το ένα πέμπτο των ομήρων που εξακολουθούν κρατούνται από τη Χαμάς και την Ισλαμική Τζιχάντ στη Γάζα είναι νεκροί, σύμφωνα με εσωτερική αξιολόγηση που διενήργησε ο ισραηλινός στρατός. Αξιωματικοί των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τουλάχιστον 32 από τους υπόλοιπους 136 ομήρους που αιχμαλωτίστηκαν από τη Χαμάς και τους συμμάχους της στις 7 Οκτωβρίου, έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη του πολέμου μέχρι και σήμερα, σύμφωνα με μια εμπιστευτική αξιολόγηση των IDF την οποία επικαλούνται οι New York Times.

Οι οικογένειες των 32 ομήρων, ο θάνατος των οποίων έχει επιβεβαιωθεί, έχουν ενημερωθεί, ανέφεραν τέσσερις Ισραηλινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι, προσθέτοντας πως τελούν υπό αξιολόγηση ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες άλλοι, τουλάχιστον, 20 όμηροι μπορεί επίσης να έχουν σκοτωθεί.

Η είδηση των New York Times είναι πιθανό να επιδεινώσει τον σάλο που έχει προκληθεί στο Ισραήλ, κυρίως από συγγενείς απαχθέντων, σχετικά με τις κυβερνητικές αποφάσεις για την επιχείρηση στη Γάζα.

Θυμίζεται πως περισσότεροι από 240 όμηροι αιχμαλωτίστηκαν από τη Χαμάς και τους συμμάχους της κατά τη διάρκεια της επιδρομής της 7ης Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ, γεγονός που ώθησε το Ισραήλ να προβεί σε αντίποινα με μαζικές αεροπορικές επιδρομές και στη συνέχεια με χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας.

Περίπου οι μισοί από τους ομήρους απελευθερώθηκαν, κατά τη διάρκεια προσωρινής εκεχειρίας τον Νοέμβριο, όταν ανταλλάχθηκαν με 240 Παλαιστίνιους κρατούμενους και κρατούμενες που βρίσκονταν σε ισραηλινές φυλακές.

Σχετικά Άρθρα