Εισαγγελική παρέμβαση για την προτροπή του Μπέου να τρώνε χαστούκια οι οικολόγοι

 Εισαγγελική παρέμβαση για την προτροπή του Μπέου να τρώνε χαστούκια οι οικολόγοι

Νέα εισαγγελική παρέμβαση για τις δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε κατά τη διάρκεια σύσκεψης στον Βόλο ότι οι αντιδράσεις των οικολογικών οργανώσεων για την κοπή των δέντρων στον Κραυσίδωνα λύνονται με… χαστούκια.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα gegonota.news, η Εισαγγελία έδωσε εντολή σε πταισματοδίκη να ερευνήσει όλα τα καταγγελλόμενα από τους εκπροσώπους των οικολογικών οργανώσεων εις βάρος του δημάρχου Βόλου, τα οποία έχουν καταγραφεί σε βίντεο.

Όλα συνέβησαν σε σύσκεψη στο δημαρχείο του Βόλου, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα, ο οποίος μίλησε για τις αντιδράσεις των οικολογικών οργανώσεων για την κοπή δέντρων στον Κραυσιδώνα.

«Θα είμαστε απολύτως σύννομοι. Αν κάποιος θεωρεί ότι αυτά που κάνουμε δεν είναι σύννομα και δεν προστατεύουν το περιβάλλον, τα δικαστήρια είναι στη διάθεσή τους» είπε ο κ. Κουρέτας για τους εκπροσώπους των οικολογικών οργανώσεων, οι οποίοι αντιδρούν στο ξήλωμα των δέντρων.

Έπειτα, τοποθετήθηκε ο Αχιλλέας Μπέος ο οποίος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, είπε ότι: «Θα σας θυμίσω τότε που δένονταν σε φοίνικες στα Αστέρια Αγριάς. Λύσεις δίνονται με χαστούκια, αλλά η Περιφέρεια δεν τα δίνει. Όμως καθυστερούν και, αν πνιγεί ο κόσμος, θα κοιτούν ο ένας τον άλλον. Αυτά τα ανδραγαθήματα να σταματήσουν».

Οι εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων ζήτησαν αυτεπάγγελτη παρέμβαση του Εισαγγελέα για τις προτροπές του Δημάρχου να τους χαστουκίζουν. «Ακούει ο Εισαγγελέας; Γιατί ο κ. Περιφερειάρχης το άκουσε και περιμένουμε να το καταγγείλει ο ίδιος στον Εισαγγελέα, αλλιώς η σιωπή είναι συνενοχή», ανέφεραν.

Η εισαγγελία κινητοποιήθηκε με βάση την επίσημη καταγγελία των οικολογικών οργανώσεων και τις δηλώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας. Ο πταισματοδίκης που ανέλαβε την έρευνα θα αναζητήσει γιατί δεν δίνονται απαντήσεις από την Περιφέρεια στο ερώτημα πώς και με ποιου υπεύθυνου την εποπτεία θα κοπούν όλα τα πλατάνια στον Κραυσίδωνα και σε όλα τα ρέματα του Νοτίου Πηλίου.

Θα αναζητήσει, επίσης, και απαντήσεις από την περιφέρεια για την απόφαση κοπής των πλατανιών στον Κραυσιδώνα και στα ρεύματα του Νοτίου Πηλίου.

Σχετικά Άρθρα