Μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. στους αγρότες της Χαλκιδικής-“Μας είπαν να πάμε με τα αυτοκίνητα στο υπουργείο”

 Μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. στους αγρότες της Χαλκιδικής-“Μας είπαν να πάμε με τα αυτοκίνητα στο υπουργείο”

Μια κλούβα των ΜΑΤ κι ένα περιπολικό στήθηκαν ως οδοφράγμα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών ανακόπτοντας έτσι το κομβόϊ των αγροτών της Χαλκιδικής που με περίπου 30 τρακτέρ θέλησαν να φτάσουν εξω απο το υφυπουργείο Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας Θράκης).

Η αστυνομική δύναμη έκοψε την κάθοδο των αγροτών στο ύψος του Λακκώματος ενώ μέχρι στιγμής τα πνεύματα παραμένουν ήρεμα.

Η μηχανοκίνητη πορεία ξεκίνησεμε τελικό προορισμό το ΥΜΑΘ (Υπουργείο Εσωτερικών, τομέας Μακεδονίας – Θράκης) από τον κόμβο Μουδανιών, στο ύψος της εθνικής οδού Νέων Μουδανίων – Θεσσαλονίκης, όπου είναι παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σημάντρων Χαλκιδικής Φιλοκλής Κοτζιάς, οι αγρότες σκοπεύουν να επιδώσουν στον υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης Στάθη Κωνσταντινίδη ψήφισμα με τα αιτήματά τους, θέτοντας στην κορωνίδα των προσδοκιών τους «τις αποζημιώσεις για την ακαρπία της πράσινης ελιάς στη Χαλκιδική, που αγγίζει -σύμφωνα με έρευνα του ΑΠΘ- το 90%».

Περίπου 40 τρακτέρ συμμετέχουν στη μηχανοκίνητη -ειρηνική, όπως της χαρακτήρισε ο κ. Κοτζιάς- πορεία των αγροτών προς το ΥΜΑΘ, ενώ στον κόμβο των Μουδανιών παραμένουν 120 τρακτέρ. Μετά την επίδοση του ψηφίσματός τους στον υφυπουργό, οι αγρότες θα επιστρέψουν στο μπλόκο, στον κόμβο των Μουδανιών.

«Μας είπαν να πάμε με τα αυτοκίνητα στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης»

Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι δεν έχει βρεθεί μέση λύση μεταξύ αγροτών και Αστυνομίας, ώστε να προχωρήσει το κομβόι, που ξεκίνησε γύρω στις 09:30 π.μ. από τον κόμβο Μουδανιών, με προορισμό το ΥΜΑΘ, ώστε να παραδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη.

«Μας σταμάτησαν στο ύψος του Λακκώματος και μας είπαν ότι αν θέλουμε να παραδώσουμε το ψήφισμα στο Υπουργείο, θα πρέπει να πάμε με τα αυτοκίνητά μας και δίχως τρακτέρ. Έτσι, προχωρήσαμε ολοκληρωτικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Μουδανιών», είπε στο GRTimes.gr ο πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Ορμύλιας, Χρήστος Τσιπέλης.

Σχετικά Άρθρα