Αντιτρομοκρατική:”Βλέπει” αλυσίδα επιθέσεων από την ίδια τρομοκρατική ομάδα

 Αντιτρομοκρατική:”Βλέπει” αλυσίδα επιθέσεων από την ίδια τρομοκρατική ομάδα

Ένα «χτύπημα» πριν την βομβιστική επίθεση στη Σταδίου έχει μπει στο μικροσκόπιο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίες προκειμένου να διαπιστωθεί αν συνδέεται με τη δράση τρομοκρατικών ομάδων που έκαναν την επανεμφάνισή τους. Στις 18/12/23 σημειώθηκε η αποτυχημένη βομβιστική επίθεση στην έδρα των ΜΑΤ στο Γουδί με τον εκρηκτικό μηχανισμό να μην εκρήγνυται. Η ανάληψη ευθύνης για τη συγκεκριμένη ενέργεια έγινε από την πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη».

Στις 3/2/24 τοποθετήθηκε βόμβα στο υπουργείο Εργασίας κι ανάληψη ευθύνης από την επίσης πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα».

Ανάμεσα σε αυτά τα δύο χτυπήματα, στις 25/1/24, σημειώθηκε βομβιστική επίθεση σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα. Για τη συγκεκριμένη ενέργεια δεν έχει υπάρξει ακόμα ανάληψη ευθύνης.

Η αλυσίδα των επιθέσεων

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA στην Αντιτρομοκρατική θεωρούν ότι αυτά τα τρία χτυπήματα είναι μία αλυσίδα ενεργειών της ίδιας τρομοκρατικής ομάδας εκτιμώντας ότι είναι πολύ δύσκολο να υπάρχουν δύο διαφορετικές οργανώσεις που δρουν παράλληλα χωρίς κανένα συνδετικό κρίκο.

Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο πίσω από τις βόμβες να είναι παλιοί στρατολόγοι και μαζί με νέα άτομα που έχουν ενεργοποιηθεί να αποτελούν πια την επιχειρησιακή ομάδα, φτιάχνοντας τελικά μία νέα οργάνωση.

Μάλιστα, η Αντιτρομοκρατική πιστεύει – ότι χρησιμοποιούν δύο ονόματα κι αυτό μένει να αποδειχθεί.

Σχετικά Άρθρα