Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα:Ποια είναι η οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη για τη βόμβα στη Σταδίου

 Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα:Ποια είναι η οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη για τη βόμβα στη Σταδίου

Η οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα» ανέλαβε την ευθύνη, τουλάχιστον όπως είπε άγνωστος, για την έκρηξη βόμβας στη 01:29 τα ξημερώματα του Σαββάτου απέναντι από το υπουργείο Εργασίας και μπροστά σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Σταδίου. Η τοποθέτηση βόμβας και η ανάληψη της ευθύνης επιβεβαιώνει την επιστροφή των τρομοκρατικών χτυπημάτων στην Ελλάδα. Η νέα επίθεση προβληματίζει τις Αρχές που βλέπουν τους δράστες να κάνουν επίδειξη δύναμης αφού τοποθέτησαν έναν ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Ενδεικτικό της ανησυχίας που υπάρχει στις Αρχές είναι ότι στο σημείο έσπευσε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας συνοδεία των επικεφαλής της Αντιτρομορκατικής

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο παρελθόν έχουν υπάρξει χτυπήματα και μάλιστα από οργάνωση με το όνομα «Επαναστατική Αυτοάμυνα» ωστόσο δεν υπήρχε ο όρος «Ταξική». Σε αυτό λοιπόν που εστιάζουν οι Αρχές είναι αν πρόκειται για τη δημιουργία μιας νέας οργάνωσης ή πρόκειται για άτομα που πηγαίνουν πότε στη μία και πότε στην άλλη οργάνωση ή ακόμα για παλιά στελέχη που επαναδραστηριοποιούνται με καινούργιους εκτελεσιακούς πυρήνες.

  • Στις 18 Δεκεμβρίου 2023 μια άλλη ομάδα, η «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη» είχε τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό στον μαντρότοιχο της έδρας των ΜΑΤ στο Γουδί, ο οποίος ωστόσο δεν εξερράγη λόγω λάθους στη συνδεσμολογία.

Το κείμενο ανάληψης ευθύνης που ακολούθησε λίγες ημέρες αργότερα -και θύμισε «σκληρές» προκηρύξεις παλιών τρομοκρατών- ήχησε ως καμπανάκι κινδύνου στην ΕΛ.ΑΣ., σε συνδυασμό δε και με τα εκρηκτικά που είχαν τοποθετήσει οι δράστες.

  •  Το μεγάλο στοίχημα για την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. είναι ο εντοπισμός και η σύλληψη των μελών της «Επαναστατικής Ταξικής Αυτοάμυνας», με το σύνολο των εμπλεκομένων υπηρεσιών να έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού. 

Επιπλέον απαντήσεις πρέπει να δοθούν για τα κενά ασφαλείας αφενός γιατί το υπουργείο  Εργασίας έχει ξαναγίνει στόχος των τρομοκρατών με τον ίδιο ακριβώς τρόπο -αφήνοντας τη βόμβα στα κάγκελα- ενώ στο σημείο υπήρχαν κάμερες ασφαλείας και φρουροί που περιπολούσαν. Οι έρευνες συνχίζονται για το είδος της εκρηκτικής ύλης πουχρησιμοποιήθηκε και τη συνδεσμολογία της βόμβας.

Σχετικά Άρθρα