Οργή μελισσοκόμων σε Λάρισα και Ηράκλειο

 Οργή μελισσοκόμων σε Λάρισα και Ηράκλειο

Σε εξέλιξη είναι η μηχανοκίνητη διαμαρτυρία Μελισσοκομικών Συλλόγων της Θεσσαλίας στους δρόμους της Λάρισας, αναδεικνύοντας τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, τα οποία γιγαντώθηκαν μετά τις πλημμύρες, ενώ αντίστοιχη συγκέντρωση έγινε και στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η συγκέντρωση στη Λάρισα σύμφωνα με το larissanet.gr έγινε στον χώρο απέναντι από τη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης, όπου οι μελισσοκόμου οργισμένοι έβαλαν φωτιά σε ένα ομοίωμα, φωνάζοντας «μας πνίξανε, μας κάψανε…».

Ο Πέτρος Σαρούδης – πρόεδρος Μελισσοκόμων Λάρισας – ανέπτυξε τα προβλήματα του κλάδου, υπογραμμίζοντας πως στη Λάρισα καταστράφηκαν 17.000 κυψέλες εξαιτίας των πλημμυρών.

Επί των προβλημάτων του κλάδου τοποθετήθηκε και ο Βασίλειος Τύμπας, αντιπρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου Φαρσάλων, αλλά και ο Κωνσταντίνος Γελαδάρης, μελισσοκόμος από την περιοχή της Καρδίτσας.

Στη διαμαρτυρία συμμετέχουν και οι Θεσσαλικοί Σύλλογοι : Ελασσόνας, Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικκαίων, Τρικκαίων -Φίλων της μέλισσας, Φαρσάλων, ενώ η πορεία κινήθηκε στους παρακάτω δρόμους: Οδός Καρδίτσης – Ιλάρχου Σαρίμβεη -Ηρώων Πολυτεχνείου-Παπαναστασίου –Κύπρου- Νικηταρά- Ηρώων Πολυτεχνείου – Ιλάρχου Σαρίμβεη – Καρδίτσης -Χώρος στάθμευσης έναντι σκεπαστής. Με το πέρας αυτής αναμένεται να παραδοθεί το ψήφισμα από τα Δ.Σ των Συλλόγων στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Σχετικά Άρθρα