Τελικά, μόνος (;) ο Πέτρος Κόκκαλης

 Τελικά, μόνος (;) ο Πέτρος Κόκκαλης

Σε αδιέξοδο, κατά τις πληροφορίες, οδηγούνται οι συζητήσεις μεταξύ του ευρωβουλευτή Πέτρου Κόκκαλη (που αποχώρησε από το σχήμα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη) και της “Νέας Αριστεράς” για κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές.

Ο Πέτρος Κόκκαλης φέρεται να έχει αποφασίσει να προχωρήσει άμεσα στην ίδρυση κόμματος και να κατέλθει αυτόνομα στις ευρωεκλογές με ατζέντα το περιβάλλον και την κλιματική κρίση αλλά και με κεντροαριστερό πολιτικό πρόσημο που θα περιλαμβάνει όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι συζητήσεις δεν κατέληξαν σε κοινό τόπο ώστε να συγκροτηθεί ευρύ και πλουραλιστικό ψηφοδέλτιο, ενώ φαίνεται πως ο Πέτρος Κόκκαλης αξιολόγησε πως η ηγεσία της “Νέας Αριστεράς” συζητά παράλληλα και με άλλα πρόσωπα (όπως, για παράδειγμα, ο Γαβριήλ Σακκελαρίδης) που θα έθεταν σε αμφιβολία την δική του εκλογή.

Επειδή, λοιπόν, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν αλλά και επειδή εκτιμά πως ένα κόμμα με έμφαση στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης θα μπορούσε να σταθεί αυτόνομα -όπως συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες-, ο κ. Κόκκαλης λέγεται ότι έχει αποφασίσει να κινηθεί μόνος του. Η πρώτη ευρωπαϊκή θητεία του, άλλωστε, κρίνεται επιτυχημένη και είναι πολύ πιθανό να κατορθώσει να πιάσει το εκλογικό όριο και να επανεκλεγεί. Για τη “Νέα Αριστερά” είναι, αναμφίβολα, ένα πολιτικό πλήγμα.

Σχετικά Άρθρα