“Τα χρήματα έμπαιναν στο δικό μου λογαριασμό” αποκαλύπτει η μητέρα του Κ. Πολυχρονόπουλου

 “Τα χρήματα έμπαιναν στο δικό μου λογαριασμό” αποκαλύπτει η μητέρα του Κ. Πολυχρονόπουλου

Ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες που του αποδίδονται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Super Κατερίνα», η μητέρα του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου υποστήριξε: «Τα χρήματα από την κοινωνική κουζίνα μπαίνουν στον δικό μου λογαριασμό. Πολλές φορές παίρνει και τη δική μου σύνταξη, αν δεν έχει να βάλει βενζίνη».

Και πρόσθεσε: «Μ’ έχει στεναχωρήσει και του το έλεγα κιόλας: “Θα σου τη φέρουν”. Με τέτοιο αγώνα σε φωτιές πλημμύρες, πολέμους, σε όλα. Οχι, δεν φοβάται, τι να φοβηθεί; Εφόσον δεν έχει τίποτα. Εχω να βάλω θερμοσίφωνα δύο χρόνια. γιατί δεν έχει λεφτά να μου δώσει. Η σύνταξή μου είναι 280 ευρώ. Δυο χρόνια ζεσταίνω νερό και πλένω τα πιάτα μου». 

Από την πλευρά της, η αδερφή του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου δήλωσε ότι μόνο αυτός διαχειριζόταν τον λογαριασμό, προσθέτοντας για τον αδερφό της ότι «δεν νομίζω να είχε ασχοληθεί με τυχερά παιχνίδια».

Γωγώ Δελογιάννη: «Στην αρχή πίστεψα ότι είναι fake news, δεν έχω λόγια»

Η γνωστή μαγείρισσα και πρώην παίκτρια του MasterChef, Γωγώ Δελογιάννη, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, είπε: «Στην κοινωνική κουζίνα δεν εργάζεται κανείς, γιατί είναι εθελοντική η συνεισφορά. Εγώ βοηθάω εκεί, δεν εργάζομαι. Δεν έχω επικοινωνήσει γιατί δεν θέλω να μπω σε διαδικασία να πω κάτι ή να κρίνω κάτι χωρίς να ξέρω. Είναι και δύσκολο και ηθικά και ψυχικά αυτό.

Στην αρχή πίστεψα ότι είναι fake news. Ψάχνοντας βρήκα το πόρισμα, κατάλαβα ότι είναι μία έρευνα για μία δημόσια αρχή σε βάθος ετών και πραγματικά δεν έχω λόγια. Δεν ξέρω τι να πω, δεν ξέρω τι να πιστέψω. Δεν είναι κάτι εύκολο.Και πάντα μπαίνουμε στη διαδικασία οι άνθρωποι να λέμε: “Καλά εγώ τόσο βλάκας είμαι, δεν είχα καταλάβει τίποτα;”. Η απάντηση σε αυτό είναι: “Ναι, δεν είχα καταλάβει τίποτα”».

Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Το είδα και σοκαρίστηκα»

Σχετικά με το θέμα, η Σταματίνα Τσιμτσιλή σχολίασε στην εκπομπή «Happy Day». «Εμενε σ’ ένα δωμάτιο που εκεί δεν μένει άνθρωπος που θα καταχραστεί 600.000, όπως του καταλογίζουν. Θέλω πάρα πολύ να χυθεί άπλετο φως, γιατί αν δεν είναι έτσι τα πράγματα, όπως με την Κιβωτό του Κόσμου. Χάθηκε η εμπιστοσύνη και σταμάτησαν να στηρίζουν, ενώ είναι λάθος αυτό. Οταν στήριζες την Κιβωτό του Κόσμου δεν το έκανες για τον πατέρα Αντώνιο, το έκανες για τα παιδάκι. Μη χαθεί και η στήριξη σ’ έναν φορέα που μοιράζει δωρεάν φαγητό». 

Κώστας Κρομμύδας: «Πώς βγαίνουμε ξαφνικά και κατηγορούμε έναν άνθρωπο χωρίς να έχει αποδειχθεί κάτι;»

Ο συγγραφέας και ηθοποιός, Κώστας Κρομμύδας, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό», σχολίασε: «Όχι μόνο γνώριζα τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, κάναμε διανομές φαγητού μαζί, έβλεπα έναν άνθρωπο να μοχθεί, να νοιάζεται, να τρέχει, να κοιμάται ελάχιστα. Πραγματικά, από χθες που άκουσα την είδηση κι εγώ δεν θέλω να το πιστέψω, είναι σαν να καταρρέουν πολλά πράγματα μέσα μου. Σε αυτήν την περίπτωση δεν έχει αποδειχθεί τίποτα κι ελπίζω να έχει γίνει πραγματικά μία παρανόηση, να έχει γίνει ένα λάθος. Όμως, πώς βγαίνουμε ξαφνικά και κατηγορούμε έναν άνθρωπο που εναντίον του να έχει αποδειχθεί κάτι;» 

Σχετικά Άρθρα