Πολυχρονόπουλος: “Δεν έπαιξα ούτε μισό ευρώ από τα λεφτά του “Άλλου Ανθρώπου”

 Πολυχρονόπουλος: “Δεν έπαιξα ούτε μισό ευρώ από τα λεφτά του “Άλλου Ανθρώπου”

Μηνύσεις κατέθεσε σήμερα ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας “Ο Άλλος Άνθρωπος”, σε μία προσπάθεια να επιχειρήσει νέα αντεπίθεση τόσο σε ΜΜΕ όσο και σε άτομα που έκαναν μια σειρά από καταγγελίες για εκείνον το προηγούμενο διάστημα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο ίδιος ο κ. Πολυχρονόπουλος στο MEGA, αποκάλυψε πως τα μηνιαία έξοδα της κοινωνικής κουζίνας κυμαίνονται από 6.000 έως 7.000 ευρώ με πάγια έξοδα το χρόνο να φθάνουν το ποσό των 70 χιλιάδων ευρώ.

Ερωτηθείς αν έπαιρνε παραπάνω από 70 χιλιάδες ευρώ δωρεές το χρόνο απάντησε: «Πολλά παραπάνω, ειδικά από το 2020 μέχρι το 2024 που έγιναν οι μεγαλύτερες καταστροφές που έχει ζήσει η Ελλάδα. Από δωρεές μπορεί να έχω λάβει και παραπάνω από 600 χιλιάδες ευρώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

Στην κριτική που έχει ασκηθεί γιατί δεν υπήρχε κάποιο σύστημα καταγραφής όλων των ποσών απάντησε ο κ. Πολυχρονόπουλος: «Δεν υπάρχει πλήρης εικόνα. Εμείς κάνουμε αλληλεγγύη κι όχι φιλανθρωπία, αυτό έχει τεράστια διαφορά. Υπάρχουν όμως οι λογαριασμοί που έμπαιναν τα χρήματα, εκεί έμπαιναν χρήματα. Στα κουτιά του ”Άλλου Ανθρώπου” δεν έμπαιναν χρήματα. Τα κουτιά που λένε ότι υπήρχαν στα μαγαζιά, εκεί έφερναν τρόφιμα».

Σε ερώτηση για το πως κάλυπτε ο ίδιος τα προσωπικά του έξοδα, ο κ. Πολυχρονόπουλος απάντησε τα εξής:

«Τα έξοδα μου πάντα καλύπτονταν από τον ”Άλλο Άνθρωπο”. Εγώ ζω μέσα από τον ‘Άλλο Άνθρωπο” ακόμα και τα τσιγάρα μου τα έχω από τον ”Άλλο Άνθρωπο”».

Σχετικά με τις δράσεις αλληλεγγύης που έχει κάνει ο κ. Πολυχρονόπουλος ξεκαθάρισε στο MEGA ότι έχει έγγραφα κι ότι έχει και μάρτυρες, που το πιστοποιούν.

Ενώ για τα όσα έχουν αναφερθεί για μία πιθανή ενασχόληση του Κώστα Πολυχρονόπουλου με τυχερά παιχνίδια απάντησε: «Λεφτά του ”Άλλου Ανθρώπου” δεν έχω παίξει ούτε μισό λεπτό. Υπήρχαν άνθρωποι που μου έδιναν χρήματα για προσωπική μου χρήση, κι από αυτά τα χρήματα πολλά πήγαιναν στον ”Άλλο Άνθρωπο”».

Σχετικά Άρθρα