Ναύπλιο/Εργατικό δυστύχημα: Εργαζόμενος ΔΕΔΔΗΕ καταπλακώθηκε από κολώνα -Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

 Ναύπλιο/Εργατικό δυστύχημα: Εργαζόμενος ΔΕΔΔΗΕ καταπλακώθηκε από κολώνα -Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Ένας εργαζόμενος βρήκε τραγικό θάνατο την ώρα που ξεφόρτωνε κολώνες της ΔΕΗ στο Ναύπλιο. Ο συγκεκριμένος άνδρας ήταν εργολαβικός εργαζόμενος του ΔΕΔΔΗΕ.

Ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Όπως σημειώνει και ο τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Γαβρήλος, «για τη δικαίωση του νεκρού εργαζόμενου αλλά και για την ανακούφιση των οικείων του, ζητάμε άμεσα από το Υπουργείο Εργασίας να μας ενημερώσει για τις συνθήκες του δυστυχήματος. Παράλληλα ζητάμε την δημοσιοποίηση των πορισμάτων ελέγχων σχετικά με το αν τηρούνταν ή όχι μέτρα ασφαλείας και προστασίας των εργαζομένων που δούλευαν στη συγκεκριμένη βάρδια, καθώς και των, τελικώς, επιβληθέντων προστίμων, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η εργατική νομοθεσία.

Οι 182 όμως νεκροί εργαζόμενοι για το 2023 και οι 286 σοβαρά τραυματισμένοι, αποτελούν αδιάψευστα στοιχεία για τα ματωμένα μεροκάματα επί διακυβέρνησης ΝΔ, η οποία με τις πολιτικές της έχει απορρυθμίσει εντελώς το εργασιακό πλαίσιο προστασίας, έχει υποβαθμίσει το ΣΕΠΕ με αποτέλεσμα οι ενδελεχείς έλεγχοι στους χώρους εργασίας να είναι ελάχιστοι και έχει επιβάλλει την εντατικοποίηση της εργασίας με την θεσμοθέτηση του 10ώρου και 13ωρου.

Ο θάνατος, σχεδόν ανά εβδομάδα, ενός εργαζόμενου, δεν μπορεί να γίνει συνήθεια. Χρειάζονται άμεσα μέτρα για την ενίσχυση των εργασιακών δικαιωμάτων, της τήρησης των κανόνων ασφαλείας και της επέκτασης των Συλλογικών Συμβάσεων. Παράλληλα, πρέπει να σταματήσει το ξήλωμα της Επιθεώρησης Εργασίας και να αυξηθούν οι ουσιαστικοί έλεγχοι, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εργοδοτική παραβατικότητα και να προστατευτεί η ζωή των εργαζομένων» τονίζει ο Γιώργος Γαβρήλος.

Σχετικά Άρθρα