Τουρκία/βίντεο σοκ: Η στιγμή των πυροβολισμών στη καθολική εκκλησία

 Τουρκία/βίντεο σοκ: Η στιγμή των πυροβολισμών στη καθολική εκκλησία

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή που πέφτουν οι πυροβολισμοί μέσα στην καθολική εκκλησία Santa Maria στην Κωνσταντινούπολη. Από την επίθεση, έχασε τη ζωή του ένας άνδρας 52 ετών.  Ήταν λίγο μετά τις 11.30 π.μ. (τοπική ώρα), όταν οι δύο δράστες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισέβαλλαν στην καθολική εκκλησία, στην περιοχή Σαρίγιερ της Κωνσταντινούπολης και άνοιξαν πυρ. Περίπου 30 πιστοί, προσεύχονται κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, όταν ξαφνικά ακούνε τους πυροβολισμούς και πέφτουν στο πάτωμα για να καλυφθούν. 

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο:

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, δεν υπάρχουν τραυματίες. Στη δημοσιότητα δόθηκαν πλάνα από κάμερα ασφαλείας, στα οποία φαίνονται οι δύο δράστες πριν από την επίθεση. 

Βίντεο ντοκουμέντο με τους δράστες της ένοπλης επίθεσης

Βίντεο ντοκουμέντο με τους δύο ένοπλους κουκουλοφόρους που μπούκαραν σε καθολική εκκλησία της Κωνσταντινούπολης το πρωί της Κυριακής και, εν ώρα λειτουργάς, άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, προβάλουν τα τουρκικά μέσα από κάμερα ασφαλείας της περιοχής.

Στα πλάνα διακρίνονται οι δράστες να βαδίζουν με αργά βήματα και τα χέρια στις τσέπες, λίγο πριν φτάσουν στην εκκλησία Santa Maria στη γειτονιά Σαριγιέρ. Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές βρίσκεται σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Δείτε το βίντεο:

Δηλώσεις αξιωματούχων για το περιστατικό

“Είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό κα τη σύλληψη των δραστών. Καταδικάζουμε την άθλια επίθεση”, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλικαγιά.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, δήλωσε ότι “δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να καταστρέψει την ενότητα και την ειρήνη μας, επιτιθέμενος στους χώρους λατρείας στην πόλη μας”.

Πάπας Φραγκίσκος: Είμαι στο πλευρό της καθολικής εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη που δέχτηκε επίθεση

Ο πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι βρίσκεται στο πλευρό της ιταλικής καθολικής εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη στην οποία σημειώθηκε ένοπλη επίθεση κατά την διάρκεια της λειτουργία με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου.

«Δηλώνω ότι βρίσκομαι στο πλευρό της κοινότητας της εκκλησίας Santa Maria Draperis στην Κωνσταντινούπολη, η οποία κατά την διάρκεια της λειτουργίας δέχθηκε ένοπλη επίθεση με έναν νεκρό και πολλούς τραυματίες», δήλωσε ο πάπας μετά την ολοκλήρωση της προσευχής στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, επίσης, εξέφρασε την καταδίκη της κυβέρνησης της Ρώμης για το τραγικό συμβάν και πρόσθεσε: «Παρακολουθούμε την κατάσταση με την πρεσβεία και το προξενείο μας, είμαι βέβαιος ότι οι τουρκικές αρχές θα συλλάβουν τους υπεύθυνους».

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο:

Σχετικά Άρθρα