Υπ. Παιδείας: “Καμία σκέψη για διακοπή χρηματοδότησης σε ΑΕΙ λόγω καταλήψεων”- Δυσφορία Πιερακκάκη για τις δηλώσεις Άδωνι

 Υπ. Παιδείας: “Καμία σκέψη για διακοπή χρηματοδότησης σε ΑΕΙ λόγω καταλήψεων”- Δυσφορία Πιερακκάκη για τις δηλώσεις Άδωνι

Μετά τον Μάκη Βορίδη (με τον οποίο διαφώνησε ανοιχτά ως προς την στάση του σχετικά με τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και δη το θέμα αντισυνταγματικότητας του ν/σ που ήγειρε), ο Άδωνις Γεωργιάδης άνοιξε και νέο μέτωπο, αυτή τη φορά με τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερακκάκη, όσον αφορά τους χειρισμούς έναντι του κύματος καταλήψεων στα πανεπιστήμια.

Παρότι υπουργός Υγείας, ο (και) αντιπρόεδρος της Ν.Δ συνεχίζει να παρεμβαίνει επί παντός του επιστητού και εξέφρασε την άποψή του για το πώς ο υπουργός Παιδείας θα έπρεπε να αντιμετωπίσει τις κινητοποιήσεις κατά της ίδρυσης μη κρατικών και μη κερδοσκοπικών ΑΕΙ.

«Προσωπικά πιστεύω ότι όταν κάποιος πρύτανης διαφωνήσει με την ηλεκτρονική διαδικασία των εξετάσεων των μαθημάτων και ταυτόχρονα αρνηθεί να φέρει την αστυνομία στο πανεπιστήμιο για να λυθεί η κατάληψη, δηλαδή το να μην πάρει μέτρα ούτε προς τη μία ούτε προς την άλλη κατεύθυνση, εκεί θα μπορούσε το υπουργείο Παιδείας να διερευνήσει άλλους τρόπους, όπως είναι το θέμα της χρηματοδότησης στο πανεπιστήμιο. Αλλά αυτό θα γίνει μόνο αν οι πρυτάνεις δεν δείξουν κανένα ενδιαφέρον για να προχωρήσει η πανεπιστημιακή ζωή» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «η βία της άκρας αριστεράς στα πανεπιστήμια είναι μία ζοφερή πραγματικότητα. Ένας από τους λόγους που η ανάγκη ίδρυση μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων είναι ακόμα πιο επιτακτική. Για να απαλλαγούμε από όλες αυτές τις νοοτροπίες. Με το νόμο αυτό κάπου τελειώνει το τελευταίο άπαρτο κάστρο της άκρας Αριστεράς, στην Ελλάδα. Δεν τους έχει μείνει άλλο».

Το γεγονός ότι ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την άποψη για διακοπή της χρηματοδότησης των ΑΕΙ των οποίων, κατά την γνώμη του, οι πρυτάνεις είναι “απείθαρχοι”, προκάλεσε αναστάτωση στο υπουργείο Παιδείας και δυσφορία στον κ. Πιερακκάκη. Κι αυτό διότι μία τέτοια “απειλή” θα μπορούσε να πυροδοτήσει έτι περαιτέρω τις αντιδράσεις, την ώρα που η ηγεσία του αρμοδίου υπουργείου προσπαθεί να χειριστεί την κρίση ηπιότερα, επιλύοντας την βασική εκκρεμότητα της εξεταστικής περιόδου μέσω ψηφιακής πλατφόρμας.

Σχετικά ρωτήθηκε στο Action24 ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Οδυσσέας Ζώρας, ο οποίος ήταν κατηγορηματικός. “Δεν υπάρχει καμία τέτοια σκέψη, δεν μπορούμε να τιμωρούμε τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο”, είπε μιλώντας στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου “Η Επόμενη μέρα”. Και οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κυριάκος Πιερακκάκης εμμέσως διατύπωσε την δυσαρέσκειά του στους κατάλληλους αποδέκτες.

Σχετικά Άρθρα